Schitteren tijdens Fashion Weekend

Studenten van de opleiding Business and fashion toonden afgelopen weekend hun talenten tijdens het Fashion Weekend in Alexandrium Shopping Center. Tijdens spetterende fashionshows inspireerden ze het publiek met hun zelf ontworpen outfits. Ook hielpen ze mee achter de schermen van de catwalk en verzorgden ze een kleuranalyse met stijladvies. Voor de studenten een leuke wijze om de praktijk op verschillende manieren bij de opleiding te betrekken.

Schitteren tijdens Fashion Weekend

Onder begeleiding van docent José Makor zijn de studenten aan de slag gegaan met materialen die diverse winkeliers beschikbaar hebben gesteld. Voor Parfumerie Equivalenza hebben de studenten kleurrijke kleding ontworpen, geïnspireerd op de bloemige en fruitige geuren van enkele parfums. Spijkerbroeken van Pieces zijn door de studenten volledig uit elkaar gehaald en veranderd in urban streetwear. Van imitatiekristallen van Swarovski hebben ze bijzondere bling-bling-outfits gemaakt. Ook met reclamemateriaal hebben de studenten hun creativiteit laten zien. Zo maakten ze bijvoorbeeld een prachtige jurk van plastic tasjes van H&M en C&A.

Naast de fashionshows stonden de studenten klaar op het plein bij C&A om voor klanten van Alexandrium Shopping Center een kleuranalyse met stijladvies te verzorgen. Een aantal studenten hebben achter de schermen geholpen met de pre-styling, fitting en het aankleden van modellen voor de professionele catwalk. Voor hen was het een mooie ervaring om betrokken te zijn bij het organiseren van een fashion event. Enthousiaste student Abigail: ‘Dit is wat ik altijd heb gewild, toen ik koos voor de opleiding Business and fashion’.

De opleiding Business and fashion bij Zadkine is een mbo-opleiding op niveau 4 in Rotterdam Centrum. Deze tweetalige opleiding met een sterk internationaal karakter is interessant voor studenten die interesse hebben in modehandel en mode-industrie. Lees meer over de opleiding Business and fashion.

Tekst: Laura Sloesen
Foto's: © Rhalda Jansen Fotografie

Schitteren tijdens Fashion Weekend
Schitteren tijdens Fashion Weekend
Schitteren tijdens Fashion Weekend
Schitteren tijdens Fashion Weekend
Schitteren tijdens Fashion Weekend
Dit is wat ik altijd heb gewild

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen