Zadkine maakt spektakel van examenshow

Dinsdagavond 27 juni vormde club Villa Thalia in hartje Rotterdam het decor voor de Zadkine Graduation Show 2017.

Zadkine maakt spektakel van examenshow


Tegen de achtergrond van stoere filmpjes, speciaal gemaakt voor de show, introduceerden ongeveer 130 studenten en modellen vol trots de ene na de andere prachtige outfit. De ene student ietwat verlegen, de ander trotseerde de catwalk als volleerd model. Dit resulteerde in een schitterende fashion show, met circa 350 man publiek.
 
Het hele studiejaar hebben de studenten uitgekeken naar en gewerkt aan dit ‘event of the year’; voor hen een geweldige motivatie om het beste van zichzelf te laten zien. Tientallen gala- en cocktailjurken, broeken, blazers en bijpassende kinderoutfits werden stralend geshowd. Zichtbaar geïnspireerd door thema’s als hiphop streetstyle, black & white en into the wild. De ontwerpers in spé werden beloond met hard gejuich en onophoudelijk applaus van familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek.
 
Docent en initiator Dorry Timmermans: ‘Ik vind het heel sterk dat de studenten dicht bij zichzelf zijn gebleven in hun interpretatie van de thema’s. De verschillen waren duidelijk te zien, bijvoorbeeld bij hiphop streetstyle. De ene student was heel sportief, met een zweetband, asymmetrische hoodie en low cross broek, de andere student ontwierp een pantalon met heftige print, witte blouse met opstaande kraag en opa bretels. Ik vind dat onze studenten echt gave outfits maken.’
 
Als volwaardige afsluiting van de avond, werd van iedere opleiding nog één examenstudent extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen de Graduation Awards, uitgereikt door bekend model, danser en dans- en catwalk choreograaf Virgil Moreno Oehlers van Dair Design. Deze excellente studenten hebben een prachtige ‘letter of recommendation’ gekregen van de teamleider van de opleiding, een toegevoegde waarde voor hun cv.
 
Timmermans, zelf ook designer: ‘Mode wordt op straat gemaakt en onze studenten zijn daar enorm mee bezig. De kwaliteit van het gemaakte werk is hoog; alle kleding kan echt gedragen worden. Ik heb nog nooit zo dicht bij de mode gestaan als sinds ik lesgeef.’
 
Zadkine biedt mode-opleidingen op niveau 2 t/m 4 in Rotterdam Centrum. Alle 100 modestudenten van Zadkine namen deel aan de Graduation Show, van jaar 1 t/m 4. De examenkandidaten ontvangen volgende week maandag hun diploma.


Tekst: Laura Sloesen
Foto's: © Rhalda Jansen Fotografie

 

Bekijk ook de gave aftermovie!

Wil je meer weten over onze mode-opleidingen? Kijk op onze website:

Zadkine maakt spektakel van examenshow
Zadkine maakt spektakel van examenshow
Zadkine maakt spektakel van examenshow
Zadkine maakt spektakel van examenshow
Zadkine maakt spektakel van examenshow
Zadkine maakt spektakel van examenshow
Schitterende fashion show!