Zadkine Fonds helpt studenten

Sinds dit schooljaar kunnen studenten die door geldzorgen hun opleiding dreigen af te moeten breken een beroep doen op het Zadkine Fonds. Een van de studenten die een beroep deed is Ederson Thomasa, 21 jaar en met zijn moeder, zussen en broertje woonachtig in Pernis.

Zadkine Fonds helpt studenten

Als een student een beroep doet op het fonds, schakelt de studieloopbaanbegeleider samen met de teamleider het schoolmaatschappelijk werk in. De schoolmaatschappelijk werker kijkt met de student en de ouders naar de problemen en mogelijke oplossing. Vervolgens kan de student een aanvraag doen bij de teamleider van de desbetreffende opleiding voor boekengeld, lesmateriaal of andere kosten die niet op andere wijze vergoed kunnen worden, bijvoorbeeld via Stichting Leergeld.

Geen geld
Ederson deed al een jaar Installatietechniek en haalde bij Zadkine VAPRO A niveau-2 en is nu bezig met VAPRO B C niveau-3/4 procestechniek in Hoogvliet. Hij deed een beroep op het Zadkine Fonds voor zijn boekengeld. “De voorgaande jaren had ik nooit zoveel kosten voor boeken. Dit jaar was het bedrag erg hoog. Ik moest 1000 euro betalen voor mijn boeken en ik had daar geen geld voor. Mijn moeder moet rondkomen van een uitkering en kon het ook niet zomaar betalen. Gelukkig hoorde ik toevallig tijdens een bustocht door de Rotterdamse haven tijdens de introductie van mijn opleiding dat ik een beroep kon doen op het Zadkine Fonds. Op school wist ook nog niet iedereen van het bestaan. Via het schoolmaatschappelijk werk en de teamleider Procestechniek deed ik een aanvraag bij het Zadkine Fonds en ging het balletje rollen. Na het gesprek was alles na drie weken geregeld. Zonder bijdrage van het fonds was ik van school gegaan. Mijn moeder was ook erg blij”, aldus een gelukkige Ederson, die trots op de foto gaat met zijn boeken Engels.

Je best doen
Ederson: “Als ik de opleiding haal, mag ik de boeken houden. Zo niet, dan moet ik de boeken teruggeven. Ik vind dat goed. Als iemand iets goeds doet, moet je je best doen. Met mijn opleiding ben ik tevreden. Ik moet echter wel veel verslagen maken. Soms word ik er gek van. Het leukste vak vind ik Scheikunde. Ik wil later graag in de chemie werken als operator, net als een vriend van mij. Mijn boodschap is: ga vooral door met het Zadkine Fonds. Je moet het beter laten zien, meer promoten bijvoorbeeld door posters in de schoolgebouwen van Zadkine”.

Ga naar: Home