Workshop tussen bruidsjurken

Wij zijn Brett en Britney, wij zitten in leerjaar 2 van Secretariële beroepen op het Zadkine te Spijkenisse. Wij kregen de opdracht om een workshop te organiseren gericht op het vak economie.

Workshop tussen bruidsjurken

Allereerst zijn wij gaan brainstormen over welk bedrijf wij wilden gaan bezoeken. Nadat wij gekozen hadden voor het bedrijf Weddings Bruidsmode hebben wij heel veel mailcontact gehad. Hierna zijn wij langs geweest bij Weddings Bruidsmode en hier hebben wij enkele dingen besproken, om de workshop te kunnen organiseren.

Op 14 mei, de eerste dag na de vakantie, vetrokken wij vroeg naar Rotterdam met de klas, nadat de klas zich had verzameld op Metrostation Spijkenisse. De klas en mevrouw Van Leijden, docente Nederlands, werden hartelijk ontvangen door de medewerkers van Weddings Bruidsmode. Iedereen kon plaatsnemen in de wachtruimte van Weddings Bruidsmode en al snel begon de workshop. Mirjam, de gastvrouw van onze workshop beantwoordde alle vragen die de dames voorbereid hadden en hier kwamen leuke en handige tips uit op het gebied van klantvriendelijkheid.

Na de vragenronde mocht iedereen het hele pand van Weddings Bruidsmode bekijken, ook achter de schermen. Denk dan aan de ruimte waar al de trouwjurken hangen, het naaiatelier en de opslag. Ook mocht iedereen de jurken aanraken, wat bij veel bruidsmode zaken niet is toegestaan. Al onze klasgenoten zagen zichzelf al naar het altaar lopen met een van deze trouwjurken (en wij natuurlijk ook!)

Ter afsluiting kreeg iedereen als bedankje een kousenband en het tijdschrift Bruid & Bruidegom. Erg attent. Als bedankje voor de workshop hebben wij een klein presentje van Douglas Parfumerie gegeven. Nog eventjes op de foto met de hele klas en de ochtend zat er al weer op. Al met al was het een geslaagde ochtend, iedereen was erg enthousiast.

Na aankomst op school vroegen wij aan een aantal leerlingen wat zij ervan vonden:

Melissa: “In het begin heel leerzaam en omdat wij een rondleiding achter de schermen kregen vond ik het leuker dan verwacht. Ik vond het ook heel fijn dat we de jurken mochten aanraken om nou te voelen hoe een bruidsjurk voelt en heel leuk dat iedereen een cadeautje kreeg”.

Adinda: “Heel interessant. Ik ben gelijk een ervaring rijker, omdat ik nog nooit in een bruidszaak ben geweest en heel leuk om de stoffen te voelen van de jurken. Heel tof om in de kelder te mogen kijken waar de mensen werken en waar alle bruidsjurken hangen”.

Jesmina: “Niet verwacht dat we aan de trouwjurken mochten zitten en de dames waren heel professioneel gekleed en daarom had ik niet verwacht dat we ergens aan mochten zitten”.
Dames heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid en Weddings Bruidsmode nogmaals bedankt voor de super leuke ochtend.

Liefs,
Brett en Britney

Workshop tussen bruidsjurken
Workshop tussen bruidsjurken

Relevante opleidingen