Workshop Etiquette

Op maandag 3 december 2012 hebben mijn klasgenoten en ik een workshop gehouden over Etiquette in het bedrijfsleven, sociaal en aan tafel. Deze workshop is in het restaurant beneden in ons gebouw gehouden. Dat is een voordeel van onze Centrum locatie waar verschillende opleidingen gegeven worden.

Workshop Etiquette

De workshop was deel van het vak ‘workshops’.  Om 09.15 uur stonden wij klaar om onze klas te verwelkomen in het restaurant en zijn we begonnen met de presentatie.
Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod zoals sociale etiquette, zakelijke etiquette, tafeletiquette en een stukje over onze eigen cultuur. We vertelden iets over Turkijke, Marokko, Suriname en Amerika en hoe de etiquette in deze landen verschillen met Nederland.
Aan het einde van de workshop hadden we nog een opdracht die onze klasgenoten moesten doen, namelijk : Hoe dek je een tafel volgens de etiquette ? Dus hoeveel borden liggen er op tafel ? hoe leg je het bestek neer ?  Hoe je de tafel moest dekken was eerder voorgedaan tijdens de presentatie en nu mocht de klas het proberen. Er werden 3 groepjes gemaakt en het groepje dat de tafel goed had gedekt kreeg een kleinigheidje [zie foto].  De klas was erg enthousiast en vond het ook erg leuk.

Wij waren tevreden over onze workshop en vonden het leuk en interessant om te doen. Het was ook heel erg leuk dat we de kans kregen de workshop in het restaurant te doen waardoor we makkelijker en beter konden laten zien hoe je een tafel moet dekken en het is natuurlijk weer wat anders dan een standaard presentatie in de klas!


Cynthia Bijkerk
Student Secretariële beroepen, locatie Centrum
Benthemstraat 15
 

Workshop Etiquette