Wij geven ook voorlichtingen!

Als teamlid van de studenten PR-commissie van de opleiding Management Assistant krijg je veel te maken met verschillende werkzaamheden die je moet verrichten. Je bent ook te vinden op verschillende evenementen en voorlichtingen die gedurende het schooljaar plaatsvinden. Graag vertel ik mijn ervaringen en ook wat je eigenlijk allemaal moet doen tijdens een voorlichting!

Wij geven ook voorlichtingen!

Allereerst krijg je natuurlijk te horen waar en wanneer de voorlichting plaatsvindt. Vervolgens ga je beginnen met een checklist maken van wat je eigenlijk allemaal nodig hebt voor zo’n bijeenkomst en welke  voorbereidingen je moet treffen. Vaak is het zo dat je of in de stand wordt ingedeeld of een presentatie geeft. Meestal is dit trouwens in de avond.

De spullen die je nodig hebt zijn natuurlijk heel belangrijk, zoals de brochures van de opleiding. Je wilt natuurlijk niet dat mensen met lege handen naar huis gaan en iets qua informatie over de opleiding missen. Om op te vallen gebruiken wij ook Zadkine tasjes, pennen, andere flyers en een extraatje zoals bijvoorbeeld een lippenbalsem.

Voor de voorlichting moet je je natuurlijk goed voorbereiden. Je moet zorgen dat je alle informatie weet die mensen van je kunnen vragen. En het belangrijkste is dat als je er niet uit komt, je een oplossing daarvoor hebt.

Wat ik het leukste vind aan een voorlichting is toch wel dat je mensen helpt en probeert om voor hun een geschikte opleiding te zoeken. Je hebt contact met mensen en je kunt vertellen over je eigen ervaringen op school. Dat vinden de mensen altijd leuk!

Kortom je moet goed voorbereid zijn en het is een leuke ervaring. Je netwerk vergroot je ook, altijd handig voor bijvoorbeeld het vak Corporate informatie en onze kerntaak planning & organisatie.

 

Anne Oostveen
Management Assistant niveau 4

Het is een leuke ervaring!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen