Warm gevoel

In het kader van het 100-jarig bestaan van de buurt Vreewijk heeft de Entree Plus groep Jonge moeders een Italiaans buffet verzorgd voor alle ouderen in de buurt.

Warm gevoel

Na een lange dag werken, loop ik de trap af naar beneden. Er komt mij een vrolijk geroezemoes tegemoet vermengd met Hollandse krakers van André Hazes...

Ja hoor vanavond is er weer een buurtdiner op Zadkine Startcollege locatie Frankendaal. Dit keer is er Italiaans gekookt door de jonge moeders onder leiding van docenten Kees Arons en Geert Heesters. De studenten zijn bezig om alle gasten te verwelkomen en van een drankje te voorzien. Ze stralen allemaal een enorme toegewijdheid uit en in de keuken vertelt een van de meiden dat ze zich vandaag zo nuttig voelt omdat ze iets terug doet voor de maatschappij.

In de gang kom ik de stralende docent Esther tegen. Zelden iemand zo trots zien kijken��. Ze vertelt dat in het kader van oefenen in werknemersvaardigheden deze activiteit veel betekent in hun leerproces. De jonge moeders moeten oppas regelen, buiten de schooluren werken en oriënteren zich op werken in de horeca.

Genietend van zoveel blije mensen en trots op onze docenten en studenten stap ik in mijn auto!

Ineke Mulder, directeur Zadkine Startcollege

Ga naar: Home - Startcollege

Relevante opleidingen