Kies voor een verkort traject Zadkine ICT- en Mediabeheer niveau 4

Mijn naam is Kenneth van Arkelen. ik volg een verkort traject binnen de opleiding ICT- en Mediabeheer niveau 4 bij Zadkine op de Posthumalaan.

Kies voor een verkort traject Zadkine ICT- en Mediabeheer niveau 4

Vmbo
Als vooropleiding heb ik een vmbo-diploma (gemengde leerweg) van het Geuzencollege in Vlaardingen. Ze hadden daar een speciaal traject ‘Dutch Big Picture’ dat ik ben gaan volgen. Het project stimuleerde je om je passie te volgen en de dingen te doen die je leuk vond. Natuurlijk had je daarnaast ook je gewone vakken. Ik wist al snel dat ik iets met ICT wilde gaan doen.

Vmbo stage
Ik heb er binnen het traject voor gekozen om drie dagen naar school te gaan en twee dagen per week stage te gaan lopen bij de Argos Zorggroep. Tijdens die stage heb ik al heel veel van ICT geleerd. Het voordeel daarvan is dat je goed weet wat je wilt en dat je vervolgens heel gericht je mbo-vervolgopleiding kunt kiezen.

Juiste keuze mbo-opleiding
Ik zie bij veel schoolgenoten dat de opleiding soms toch heel anders ervaren wordt, dan ze van te voren hadden gedacht., Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de opleiding en het werkveld waar je daarna aan de slag kunt, en niet zo maar te kiezen voor een mbo-opleiding. Zadkine biedt de mogelijkheid tot een dag meelopen met een reguliere klas. Zo zie je precies wat de opleiding inhoudt.

Verkort MBO-traject
Omdat ik dat speciale vmbo-traject had gevolgd wist ik zeker dat ICT-beheer mijn ding was. Zadkine leek mij een goede keuze. De eerste tijd van de opleiding merkte ik dat ik best al veel stof beheerste. Daarom ben ik toen in gesprek gegaan met mijn BPV-coördinator en de programmamanager ICT bij Zadkine. Met elkaar hebben we toen een verkort traject ingezet.

Nu volg ik samen met een klasgenoot dit traject. Normaliter loop je in je 4e jaar stage. Wij lopen nu echter al vanaf leerjaar 1 stage en doen aanvullend de opdrachten in kortere tijd.

Microsoft Certificeringen
Naast de reguliere lesstof kunnen we op school ook het Microsoft Technologic  Associate-certificaat behalen. Wereldwijd worden de Microsoft Certificeringen als belangrijke standaarden gezien voor de kwaliteit van ICT’ers.
Het MTA-certificaat is een nieuw instapniveau certificaat van Microsoft waarmee studenten hun basis IT kennis kunnen aantonen en een eerste stap kunnen zetten naar een succesvolle carrière in de ICT.
Je kunt door die kennis beter inschatten hoe dingen werken en door het toepassen sneller tot oplossingen komen. Het helpt je beter analyseren en keuzes maken bij ICT-problemen. Daarnaast gaat het ons misschien ook helpen om sneller een baan te vinden.

Vervolg certificeringen
Wat mij helemaal geweldig zou lijken is als je binnen school ook de vervolg certificaten van Microsoft zou kunnen halen zodat dit stimuleert om er telkens een stapje bovenop te doen. Ze zijn op school in ieder geval met dit idee bezig om dit verder vorm te geven en uit te bouwen. Ik denk dat het een goede stimulans en uitdaging kan zijn voor alle ICT-studenten!