Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver

Onlangs stond er een mooi artikel over Vakschool Schoonhoven in het maart-nummer van het vakblad "Edelmetaal". Daar zijn we erg trots op, en daarom kun je hier het hele artikel lezen! "Open dagen Vakschool Schoonhoven: Waar aankomend studenten, studenten, alumni én de branche samenkomen in de prachtige Vakschool om het vak te leren en te eren."

Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver

Aan animo geen gebrek, aan inschrijvingen voor onze opleidingen Goud- en zilversmeden, Juwelier en Uurwerktechniek trouwens ook niet. Tijdens onze Open dagen op 26 en 27 januari van dit jaar mochten we namelijk honderden bezoekers ontvangen en 4 x zoveel aanmeldingen dan vorig jaar tijdens de Open dagen verwerken.
“Alsof ik in een warm bad stap”, gaf één van de enthousiaste bezoekers aan. Dit typeert mooi de aangename sfeer van de Open dag, die eigenlijk altijd op de school heerst.
De winkel, ofwel het praktijklokaal was door de studenten Juwelier volledig omgetoverd met een zelf ontworpen decoratie in de vitrines en etalages die één en al creativiteit en professionaliteit uitstraalde.

In de andere praktijklokalen waren Goud- en Zilversmeden druk in de weer en kregen ook graveren/intarsia en de versieringstechniek Mokume de aandacht die zij verdienen. In het groot- en kleinwerklokaal konden de bezoekers kennismaken met onze Uurwerktechniek opleidingen. Hier konden aspirant uurwerkmakers zelf sleutelen aan een horloge.

Voor alle bovengenoemde opleidingen zijn er meeloopdagen mogelijk, hier werd meteen voor ingeschreven. Ook konden bezoekers een eigen sieraad maken én maakten zij d.m.v. hun aanmelding voor de Open dag kans op een workshop Goudsmeden. We maken hiervoor 10 gelukkige winnaars bekend die op 9 februari hun sieraad kunnen komen maken. Cursus & Training (juist voor de mensen uit het vak die zich verder willen bijscholen) is zo ook een mooi onderdeel van de Open dagen.
Een ander bijzonder onderdeel van ons programma waren de praktijkverhalen die onze eigen alumni Femke Toele en Wendy van Buren kwamen vertellen. Hoe hebben zij hun tijd op Vakschool Schoonhoven ervaren en hoe is het hen daarna vergaan? Vakschool Schoonhoven wil studenten en alumni een steeds prominentere plek in de programmering en werving geven. Per slot van rekening zijn zij, samen met de branche onze ambassadeurs!
Van de Federatie Goud en Zilver hadden we Patrick Thio en Daniel Voskamp te gast, die middels een open gesprek hun betrokkenheid bij de school toonden. Vooral voor de ouders van de aankomend studenten is het een geruststelling informatie over o.a. de werkgelegenheid te krijgen. Opvallend is dat er ook veel gerichte vragen binnenkwamen van aankomend studenten, het lijkt erop dat zij zich al beter en eerder in het jaar oriënteren op onze Vakschool en op de branche.
Graag bieden we u ook een podium om tijdens onze Open dag op de Zilverdag in de school te komen spreken, demonstreren of kennis te komen maken met uw aankomend branchegenoten.

Vakschool Schoonhoven Open dag tijdens de Zilverdag:  maandag 21 mei 2018: 10:00 – 17:00

D.m.v. mooie posters zouden we in uw zaak of atelier nog meer bezoekers naar deze Open dagen willen trekken. Deze posters sturen we u graag op, alvast bedankt voor het ophangen ervan. Wilt u onderdeel zijn van onze Open dag, neemt u dan contact op met Robert Moor op: r.moor@zadkine.nl

Tot ziens op onze volgende Open dag, samen blijven wij verder smeden aan de toekomst en eren wij ons mooie vak!"
 

Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver
Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver
Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver
Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver
Vakschool Schoonhoven in Vakblad van de Federatie Goud en Zilver
Vakschool Schoonhoven Open dag tijdens de Zilverdag: maandag 21 mei 2018: 10:00 – 17:00

Lees ook deze blogs