Vakantieproject groot succes!

De 18-jarige tweelingzusjes Angelique en Celine van Son uit Spijkenisse doen vrijwel alles samen. Ze studeren verpleegkunde op Zadkine, gaan samen op vakantie én ze hebben deze zomer samen gewerkt en gewoond. Angelique en Celine hebben namelijk een aantal weken fulltime vakantiewerk gedaan via een uniek vakantieproject van Best Flex en CuraMare. Het bijzondere aan dit project is dat de studenten niet alleen werkten op de locatie van CuraMare, maar er ook hebben gewoond!

Vakantieproject groot succes!

Angelique en Celine vertellen over hun ervaring als vakantiekracht bij CuraMare: “We kunnen nu in de vakantieperiodes werken én praktijkervaring doen. Mooi toch? Het leuke en unieke van dit project is ook dat we woonruimte hebben dichtbij onze werkplek en maaltijden van het huis aangeboden krijgen. We wonen met verschillende studenten uit onze klas. Als we vrij zijn, kunnen we met het openbaar vervoer naar de stad of naar het strand en als we ‘thuis blijven’, gaan we gezellig bij elkaar op de kamer kletsen of een film kijken.”

“We zijn gastvrij ontvangen en door enthousiaste collega’s ingewerkt bij CuraMare. We hebben hier zo veel geleerd. Ook van de levensverhalen van de cliënten.” De tweeling ontvangt veel complimenten voor hun werk. De kopjes koffie, het spelen van spelletjes of zomaar kletsen wat de studenten soms op hun vrije avond deden met cliënten of op de woongroep bij collega’s, zullen ze missen.

Sandra Swiers, werkzaam bij Best Flex en verantwoordelijk voor het vakantieproject: “Wij zijn ook enorm blij met deze samenwerking! Wat wij voor Best Flex belangrijk vinden is het persoonlijk contact en onze oprechte betrokkenheid bij onze kandidaten en opdrachtgevers. We willen niet zomaar mensen doorschuiven. Wij kennen al onze kandidaten persoonlijk, we weten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden en zo is het voor ons ook makkelijker om een juiste match te maken met onze opdrachtgevers.”

Celine en Angelique beamen dit: “De theorie sluit aan bij de praktijk op school. We vinden de ouderenzorg superleuk, maar weten niet of we dit als werk willen gaan doen. Voorlopig vinden we dit wel heel leuk voor in de vakanties en misschien in de weekenden.”

Wat gaan ze onthouden van deze periode? “Het is fijn als je met collega’s van je eigen leeftijd werkt; je begrijpt elkaar, kunt samen lachen en je helpt elkaar als iemand iets niet weet of voor het eerst moet doen. De bewoners lachen met ons mee en van hen en de collega’s leren we veel. Zorgen doen we dus ‘samen’.”

Zorgen doen we ‘samen’
Ga naar: Home - Gezondheidszorg

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen