Tweedejaars Leisure studenten snuffelen bij Stayokay Rotterdam

Tweedejaars studenten van de opleiding Leisure & hospitality host (L2A) van Zadkine Centrum, te Rotterdam zijn 30 oktober en 7 november 2011 te gast bij Stayokay Rotterdam. Stayokay is de overkoepelende keten van hostels in Nederland en heeft ook een vestiging in de Rotterdamse kubuswoningen. Stayokay is de opvolger van de vroegere Nederlandse Jeugdherbergen Centrale (NJHC). De tweedejaars studenten van de opleiding doorlopen een snuffelstage in het kader van hun onderwijsproject over groepsaccommodaties. 

Tweedejaars Leisure studenten snuffelen bij Stayokay Rotterdam

Tijdens het onderwijsproject op school leren studenten meer over de achtergronden en de geschiedenis van groepsaccommodaties in Nederland. Daarnaast doen de studenten onderzoek naar de taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden in een groepsaccommodatie. De studenten oefenen actief met reserverings-, advies-, klachten,- in- en uitcheckgesprekken. Een deel van de werkzaamheden kan echter niet binnen de schoolmuren plaatsvinden. Dat is dan ook de reden dat Zadkine de studenten de kans en mogelijkheid geeft om ze ervaring op te laten doen in de beroepspraktijk. Op 14 oktober 2011 kregen de studenten een rondleiding door het hostel en een presentatie over de organisatie Stayokay van hostelmanager, de heer Van Lith. Op deze wijze leerden zij kennis te maken met het product Stayokay en de werkzaamheden die komen kijken bij het werken in een hostel en/of groepsaccommodatie. 

Op 30 oktober en 7 november 2011 gaan de studenten aan de slag met de volgende werkzaamheden: food en beverage (ontbijt klaarmaken, bijvullen en opruimen), front office (receptievaardigheden: in- en uitchecken, reserveringssysteem en klachten) en housekeeping (schoonmaken van de kamers en het sanitair). De studenten worden hierbij begeleid door ervaren Stayokay-medewerkers. De snuffelstage vindt plaats ter afronding van het onderwijsproject.