Travel en Hospitality: een brede studie waar je alle kanten mee op kunt

Eerst wilde ze stewardess worden, toen kapster, maar die beroepen leken Laura Pattinama (19) toch iets te eenzijdig. Uiteindelijk koos ze voor een opleiding waar je nog alle kanten mee op kunt, namelijk Travel & Hospitality.

Travel en Hospitality: een brede studie waar je alle kanten mee op kunt

“Ik had best wat moeite om de juiste vervolgstudie te kiezen na het vmbo. Als kind leek stewardess mij echt een geweldig beroep. Als tiener neigde ik meer naar de kappersopleiding. Maar toen ik eenmaal op de Kappersacademie zat, vond ik het toch minder uitdagend dan ik gedacht had. Na een jaartje besloot ik toch een ander carrièrepad te kiezen. Liefst een opleiding waar ik na behalen van mijn diploma nog alle kanten mee op zou kunnen. Dat werd dus deze toerismeopleiding bij Zadkine.

Ik kan later aan de slag als receptionist bij een camping, hotel of hostel. Maar bijvoorbeeld ook bij de receptie van een groot bedrijf. Het leuke aan deze studie is dat je al snel praktijkervaring opdoet. In mijn tweede leerjaar liep ik stage bij hostelketen Stayokay. Leuk, omdat daar veel internationale gasten over de vloer komen. Om die goed te kunnen helpen, moet je wel een beetje taalvaardig zijn. Gelukkig dus dat school daar flink op inzet. Als extra taal heb ik Duits gekozen, waar ik me nu aardig in kan redden. Maar vooral mijn Engels is met sprongen vooruit gegaan. Een goede voorbereiding voor mijn volgende stage die ik in het buitenland zal lopen.
Omdat ik een niveau 4 opleiding volg, word ik komend jaar ook klaargestoomd om allerlei leidinggevende taken uit te voeren. Dan leer je bijvoorbeeld ook roosters maken. Wat ik na mijn studie ga doen, weet ik nog niet precies. Maar dat is het mooie van zo’n brede opleiding; eenmaal afgerond kun je nog alle
kanten op.

Mijn Engels is met sprongen vooruit gegaan. Een goede voorbereiding voor mijn volgende stage die ik in het buitenland zal lopen.

Relevante opleidingen