Topsporten en studeren tegelijk

Het volgen van een studie en het beoefenen van topsport, is soms lastig omdat beide veel tijd vergen. Omdat het studeren en sporten moeilijk op elkaar kunnen aansluiten, biedt Zadkine topsport studenten de mogelijke hulp aan. De topsportbegeleiding van Zadkine heeft als uitgangspunt de tijdsinvestering op elkaar af te stemmen en de sporter zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de studie.

Als topsporter kom je in aanmerking voor begeleiding door Zadkine, als je in het bezit bent van een status toegekend door het NOC/NSF.

Topsport zaalvoetballer Koen, vertelt in dit interview over zijn ervaring met het topsporten en het volgen van een studie tegelijk. Koen volgt de opleiding Sport en bewegen niveau 3. Daarnaast vertelt hij hoe hij het sporten zo goed mogelijk probeert te combineren met school, en hoe de docenten van Zadkine hem daarbij helpen.

Ben jij een topsporter en wil je graag meer weten wat de mogelijkheden zijn om je studie en het sporten te combineren? Lees dan snel verder

Opleiding Sport- en bewegen
Als je de opleiding Sport en bewegen, uitstroomrichting Sport- en bewegingsleider volgt, leer je hoe je zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten voorbereidt, opzet en uitvoert. Tijdens de opleiding leer je hoe je trainingen moet geven, maar ook hoe je iemand bepaalde vaardigheden aanleert. Tijdens de opleiding Sport en bewegen, krijg je zowel praktijk- als theorielessen. In de praktijklessen beoefen je verschillende sporten zoals voetbal, mountainbike en zwemmen. En in de theorielessen leer je bijvoorbeeld hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe de processen in het lichaam werken.

Wil je graag nog meer weten over de opleiding Sport- en bewegen? Lees dan snel verder 

 

 

 

 


 

Ga naar: Home - Welzijn & Sport