Talitha vertelt over de Leisure workshop ´Kostuums maken´

Mijn naam is Talitha de Keijzer en ik ben eerstejaars student van de opleiding Leisure & hospitality van Zadkine Centrum te Rotterdam. Ik zit in klas L1A.  Donderdag 17 en donderdag 24 november 2011 hebben we een workshop kostuums maken gehad bij de SKVR. Deze twee cursusdagen hebben we gevolgd ,omdat we bezig zijn met het thema ‘levend standbeeld’ bij de lessen van soft – entertainment die we doen binnen onze opleiding.

Talitha vertelt over de Leisure workshop ´Kostuums maken´

De workshops die we hebben gekregen waren zeker interessant. Dat kwam misschien ook doordat de verwachting van de klas anders was dan gedacht. Zo gingen we te werk met doeken. Van deze losse doeken gingen wij kostuums maken op een simpele, maar toch een hele leuke manier. Zo gebruikten we geen naald en draad of een naaimachine, maar maakten we hele leuke kostuums door doeken te knopen. Op deze manier kon je op de leukste en gekste manieren jezelf aankleden.

Het leuke aan het maken van de kostuums was dat je helemaal vrij kon zijn in je fantasie en je alles kon maken van verschillende stoffen. Op deze manier van met stoffen en doeken omgaan is dat je het altijd weer kan hergebruiken en je hele leuke dingen kan maken. Zo is dit voor jong en oud erg leuk om te doen. Het was erg leuk en interessant om van iets simpels toch iets heel leuks te maken!