Studiereis Barcelona 2016

8 Studenten Business and Fashion en 8 studenten International Business Studies hebben twee weken in Barcelona doorgebracht. Het doel de Spaanse taal beter onder de knie te krijgen, de stad te verkennen en culturen te vergelijken. Verder werden er bedrijven bezocht waar studenten beroepservaring kunnen op doen. Er bestaat een mogelijkheid om in hun derde jaar een stage te lopen in het buitenland .  Wat volgt zijn stukjes uit hun verslag wat een beeld geeft van alle avonturen....

Studiereis Barcelona 2016

Vandaag zijn wij na het wakker worden gezamenlijk wezen ontbijten, waarna we om 12 uur weer bij elkaar zijn gekomen om aan de walkingtour deel te nemen.

Tijdens deze tour hebben wij verschillende delen van Barcelona mogen zien zoals ; La Sagrada familia , zijn we langs de drukke winkelstraten van Barcelona gelopen , een van de huizen gezien die ontworpen is door de architect Gaudí .Later op de middag is er naar de voetbal wedstrijd van Barcelona vs. Espanyol gekeken. Verder is de groep later op de avond het nachtleven van Barcelona gaan verkennen.

Op dinsdag 10 mei stonden we met zijn allen op en zaten we om 10.00 keurig in de les. Na de les, die eindigde om 14.00 uur, ging de Business and Fashion klas een bedrijf  bezoeken die te maken had met hun opleiding en waar ze eventueel stage kunnen lopen..De meiden van B&F gingen naar SMASH (kledingbedrijf), de 8 van Business Studies moesten 2 opdrachten uitvoeren in Carrer de Ferran. Als opdracht moesten de IBS naar 2 plekken die leken op een soort Markt Hal zoals wij in Rotterdam Blaak ook hebben.

Woensdag 11 mei 2016

De dag is begonnen met onze derde Spaanse les om 10:00 uur.  Na de lunchpauze ging bet les verder. We hebben een paar spelletjes in de Spaanse les gedaan. Dat vond ik juist leuk/ goed. Ik vind dat mensen sneller leren dan alleen opdrachten te maken uit een boek. Om 14:00 uur was het les voorbij. Op die dag kreeg de Business and Fashion studenten een  opdracht  voor de Spaanse les. De studenten moesten drie individuele kledingwinkels zoeken en een paar vragen aan de medewerker in het Spaans stellen. Een paar van de vragen die de studenten heeft gevraagd zijn:

- wat is het doelgroep van deze winkel, Waar vind het productie plaats,  Way zijn de prijs rangen in de winkel, Welke stijl heeft deze winkel

Zondag 15 mei 2016

Op Zondagmiddag hebben wij een boottrip op een Catamaran gereserveerd en we vertrokken om 13.15 uur.. Aangekomen op het strand konden we na een kleine 20 min de Catamaran al op. Iedereen heeft onwijs veel genoten van de tocht. Tijdens het varen werd er eten en drinken geserveerd .Na een uurtje varen stond de boot stil zodat je even het water in kon. Daarna zijn we verder gaan varen en was het een waar feestje op de boot met een Dj aan boord. Tijdens deze bootreis hebben we even met elkaar kunnen ontspannen maar het ook super gezellig gehad deels ook omdat we allemaal nieuwe mensen hebben ontmoet.

Maandag 16 mei 2016

Vandaag zijn we naar school geweest voor de Spaans cursus. Na deze cursus hadden we een vrije middag maar hebben we besloten om een gezamenlijke picknick te houden, waarbij iedereen heeft bijgelegd en een deel de boodschappen heeft gedaan. We hebben de picknick in het park bij de Arc de Triomf gehouden. Lekker met elkaar in de zon gelegen,heerlijk gegeten en het heel erg  naar onze zin gehad. Een paar dagen later hebben we een stuk geschiedenis van Barcelona ervaren door met David , een vriend van Pim, een route door een aantal wijken te lopen en prachtige muurschilderingen te zien. We konden ook nog wat Pinchos eten, een soort Tapas. Het was een leuke reis vol afwisseling.

Studiereis Barcelona 2016
Studiereis Barcelona 2016
Studiereis Barcelona 2016
Studiereis Barcelona 2016
De Spaanse cultuur is een belevenis

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen