Studenten SMD organiseren banenmarkt

Het jongerenpunt organiseert succesvolle Banenmarkt op Zuid

Studenten SMD organiseren banenmarkt

Donderdag 17 april jl. vond de Bbl-Banenmarkt plaats bij Zadkine Rotterdam-Zuid aan de Montessoriweg 14. Deze markt werd georganiseerd door Zadkine, Albeda College en het Leerwerkloket Rotterdam. De Banenmarkt richtte zich op enthousiaste jongeren, die op zoek waren naar een bbl-leerwerkplek of die meer te weten wilden komen over werken en leren. Dit event was bedoeld voor zowel jongeren die al een studiekeuze hadden gemaakt als voor degenen die nog een studiekeuze moesten maken.

De Banenmarkt was verdeeld over vier pleinen: Economie & Horeca, Haven & Techniek, Zorg & Welzijn en een algemeen plein. Bij elkaar opgeteld stonden 42 werkgevers, uitzendbureaus en kenniscentra  te popelen om met de jongeren in gesprek te gaan. Wat betreft het bezoekersaantal is onze verwachting ruimschoots overtroffen. Zeker 250 jongeren hebben de markt bezocht.

Het Leerwerkloket Rotterdam stond aan het begin van de markt en hier werden, voordat de jongeren de markt opliepen, de cv’s van de jongeren nagekeken. De standhouders waren goed voorbereid en hadden zo hun eigen manier om jongeren te strikken

Aan het einde van de middag waren er veel positieve reacties van zowel de bedrijven als de jongeren. Een aantal werkgevers had al afspraken gemaakt met de jongeren voor het komende schooljaar. Al met al kunnen we terugkijken op een leuke, succesvolle BBL-Banenmarkt!

Jonathan Dubbeldam & Yara Altena,
Studenten SMD

Ga naar: Home - Welzijn & Sport