Stage op een prachtig schip

Hallo lezers!
Mijn naam is Mardjan Habibi (19) en ik studeer op het Zadkine, locatie Centrum te Rotterdam. Ik zit in het derde jaar van mijn opleiding en loop 18 weken stage bij het SS Rotterdam. Het is een geweldige stageplek!   Erg gezellig en veel nieuwe ervaringen. Anders dan werken in een bedrijfspand. Wat doe ik?  Briefing geven aan Shiphosts, planningen maken voor de Shiphosts, training krijgen over het schip (‘’Ocean Magic Training’’), tour overleggen bijwonen, meelopen als begeleiding in de Machinekamer, een audiotour lopen, meelopen met trouwfotografieën, het  bezichtigen van zalen etc.
 

Stage op een prachtig schip

Het SS Rotterdam is een leerwerkbedrijf met 240 stagiaires per jaar. Niet zo gek, zij werken samen met het Albeda College en het Zadkine. Het leuke is dat ik niet alleen met mijn leidinggevenden en medewerkers werk, maar ook met studenten die een goed voorbeeld voor mij kunnen zijn. Zo kom ik op een leuke manier meer te weten over de verschillende studies die zij volgen.

Dit jaar heb ik ook een veel grotere verantwoording dan de afgelopen jaren,  ik loop een duo stage bij twee afdelingen. De ochtenden bij Stichting Cultureel Erfgoed (ook wel vrijwilligersstichting). Hier doe ik meer administratieve werkzaamheden en de middagen bij het secretariaat dit met betrekking tot de opleiding die ik volg. Het fijne hiervan vind ik de afwisseling in werkzaamheden tussen de twee afdelingen. Het is een leerzame en verantwoorde manier om mezelf te ontplooien. Daarbij moet ik ook mijn Proeve van Bekwaamheid (PvB) uitoefenen op het schip door een presentatie en excursie te organiseren.  Hiervoor komt er een klas van het Zadkine. Ik moet dus veel plannen en organiseren! Ik hoop dat ik mijn bijeenkomst goed afrond en mijn stage behaal! Ik zal jullie daarover  in januari meer vertellen.

Groetjes,

Mardjan Habibi
Student Secretariële beroepen, locatie Centrum
Benthemstraat 15