Stage in Amerika

Studenten van de opleiding Toerisme hebben de mogelijkheid om tijdens de opleiding stage te lopen in het buitenland. Één van de mogelijkheden om stage te lopen in het buitenland is de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens deze stage leer je niet alleen vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar leer je ook om voor jezelf te zorgen én leer je jezelf kennen. In dit blog lees je meer over de ervaringen van studenten Kimmy en Evelyn. Ze zijn na hun stage klaar met de opleiding Toerisme. Kimmy gaat volgend jaar zelfs verder studeren bij Zadkine, namelijk bij de opleiding Luchtvaartdienstverlening.

Stage in Amerika

Op dit moment deel ik een appartement met Lemmy en twee Amerikaanse studenten die ook stagelopen in Myrtle Beach. Mijn werkzaamheden zijn: het beantwoorden van telefoontjes, het maken van reserveringen en het verstrekken van informatie over het hotel en de omgeving. Ook ben ik in staat om zelfstandig mensen in- en uit te checken.

Evelyn
Net als Kimmy werk ik in het resort Coral Beach. De eerste paar weken zijn goed verlopen. Zondag 4 maart 2012 was mijn eerste werkdag. De eerste week heb ik vooral meegekeken en meegeluisterd met mijn collega´s. In de tweede week ben ik als telefoniste begonnen. Eerst alleen, toen met iemand erbij en vervolgens weer alleen. Ik draai nu volledig mee met de back-office. Afgelopen week heb ik ook een paar keer achter de front-desk gestaan om mee te kijken. Een aantal dingen heb ik toen al gelijk mogen proberen, maar nog niet alles. De eerste paar weken voelde ik me nog een beetje onzeker aan de telefoon, maar ik voel me nu steeds zekerder.

Zelfstandig neem ik nu de telefoon op, beantwoord vragen van gasten en maak ik boekingen. Ook mag ik gasten in- en uit checken en werk ik samen met Kimmy en een paar andere stagiaires. De werksfeer bij Coral Beach is goed,  mijn collega's zijn aardige mensen.

Beloning
Stagelopen in Amerika is niet voor iedereen weggelegd. Het is geen recht, maar een beloning. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn, goede resultaten op school behaald hebben en je Engelse taal moet uiteraard van voldoende niveau zijn. Het is ook belangrijk dat je geen last van heimwee hebt.