Serena & haar Proeve van Bekwaamheid

Hallo allemaal,


Graag vertel ik jullie over mijn stage bij het Gemeentehuis Barendrecht, daar heb ik ook mijn Proeve van Bekwaamheid gedaan. PvB houdt in dat je op je stage 'iets' groots organiseert en dit zelf van a tot z regelt. Dit is onderdeel van je eindexamenjaar tijdens je opleiding tot Managementassistent. Ik volg deze opleiding op de locatie Centrum van Zadkine, op de foto ben ik de derde dame rechts. Deze foto is trouwens vorig jaar tijdens een Infodag gemaakt, een leuke mogelijkheid om op school te leren organiseren. Heel handig voor je PvB!

Op mijn stage heb ik als examen het eindejaarsfeest georganiseerd, dit was voor alle werknemers! Het eindejaarsfeest bestond uit verschillende delen zoals:
Welkomstspeech
Tombola
Eerste Loting
Diner en buffet
Tweede loting
Opening dansvloer
 

Serena & haar Proeve van Bekwaamheid

Voordat dit allemaal goed geregeld is, stel je jezelf de volgende vragen:


Welke datum en tijd komt  het best uit voor de werknemers, zodat zij geen werkachterstand oplopen.
Hoe stel je je collega's op de hoogte van jouw project?
Heb ik een budget en is dit genoeg voor alle plannen?
Heb ik alle spullen binnenshuis om dit te kunnen realiseren? Zo niet, dan ga je op zoek om  deze spullen te huren/kopen.
Is er een catering binnenshuis of moet je dit buitenhuis regelen. Wie is dan het goedkoopst en heeft de beste kwaliteit?
Kan ik alle zalen die ik nodig heb nog reserveren?

Heb je al deze punten kunnen regelen, dan kun  je doorgaan met het aanvragen van je examen en het uitvoeren & aansturen van bedrijven/personen.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan bij het organiseren van jullie toekomstige  PvB!

SUCCES!!!

Serena van Vugt
klas DS3A, locatie Benthemstraat 15