Secretarieel Spijkenisse op bezoek bij de Bijenkorf

Secretarieel Spijkenisse op bezoek bij de Bijenkorf

Wij zijn Nisanur, Gaïlaiah, Marcella, Büsra en Estelle. Wij zijn tweedeleerjaarsstudenten van de opleiding secretariële beroepen op het Zadkine in Spijkenisse. De afgelopen twee periodes hebben wij hard gewerkt aan het organiseren van een bedrijfsbezoek voor onze klas. Het is ons gelukt om een bedrijfsbezoek te organiseren bij De Bijenkorf in Rotterdam.

Omdat we een bedrijfsbezoek moesten organiseren rond het thema ‘economie’, leek De Bijenkorf ons een erg goede keus. We komen er namelijk allemaal wel eens maar hoe gaat het er nou eigenlijk achter de schermen aan toe. In dit bedrijfsbezoek kregen we daar een heel goed inzicht van.

Om 10:00 uur moesten wij ons melden bij de personeelsreceptie voor een aanmeldingsproces. We kregen toen allemaal een bezoekerspas en een kluissleutel om onze spullen in op te bergen. Alle medewerkers moeten dit ook doen, het is verplicht om zo diefstal te voorkomen.

Na het aanmeldingsproces werden wij ontvangen door Lot Defoort en gingen we met z’n alle naar boven. We kwamen aan in een grote ruimte waar al een mooie presentatie voor ons klaar stond. Eerst kregen we een korte introductie van Lot Defoort (Manager Service & Events) en Leonie Kolenbrander (Management Assistente). Hierna werd er erg veel uitleg gegeven over wat De Bijenkorf nou eigenlijk is en wat ze doen, hoe De Bijenkorf is ontstaan en nog veel meer informatie.

Na de presentatie werd de groep in 2e gesplitst. De eerste groep kreeg een rondleiding door het gebouw en de andere groep bleef zitten voor een vraaggesprek met de Management Assistente Leonie. Het vraaggesprek was erg interessant omdat wij natuurlijk nu aan het leren zijn voor wat zij als werk doet. Het was daarom erg leuk om de ervaring van Leonie te horen. De rondleiding was ook super interessant omdat dat ook één van de redenen was waarom we De Bijenkorf hadden gekozen, om een kijkje achter de schermen te krijgen.

Ook onze klasgenoten vonden het een erg leuk bedrijfsbezoek, we hebben veel positieve reacties gekregen. Al met al was het dus een geslaagd bedrijfsbezoek.

Secretarieel Spijkenisse op bezoek bij de Bijenkorf
Secretarieel Spijkenisse op bezoek bij de Bijenkorf

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen