Secretarieel Spijkenisse Goes Coca Cola Antwerpen!

Secretarieel Spijkenisse Goes Coca Cola Antwerpen!

Hallo allemaal,

 

Welkom bij onze eerste blog!

In deze blog gaan wij het hebben over ons georganiseerde bedrijfsbezoek bij Coca Cola.

Als allereerst wie zijn wij? Wij zijn Kelly Bos, Elise Markwat en Denise Brokking en samen vormen wij het team NoLimit.

We hebben namens onze school Zadkine een opdracht gekregen om een bedrijfsbezoek te organiseren. Wij zijn begonnen met het brainstormen hierbij gingen wij na denken wat voor bedrijven wij graag wilde gaan bezoeken en wat ons erg interresant leek. Na het brainstormen hadden wij een top 3 lijstje gemaakt. De bedrijven die wij wel wilde bezoeken waren Coca Cola, Heineken en FunX. Toen wij dit lijstje hadden zijn wij deze bedrijven gaan benaderen om te vragen of het mogelijk was om het bedrijf te komen bezoeken. Na dat we de bedrijven hebben benaderd kwamen wij voor het bedrijfsbezoek uit bij Coca Cola Antwerpen.

Nadat wij geregeld hadden om bij Coca Cola langs te kunnen komen, moest er nog heel veel gedaan worden.

We zijn begonnen met het maken van een Checklist om te kijken wat er allemaal gedaan moet worden. Vervolgens hebben wij een planning gemaakt met wanneer alles geregeld moet zijn. Wij hebben een uitnodiging met de planning van de dag naar de eerste en tweede jaars van Secretariële beroepen. Voor deze dag hebben we ook een bus moeten huren omdat we met ongeveer 40 leerlingen naar Cola gingen.

 

De rondleiding bij Coca Cola duurde 2 uur, maar om deze dag volledig te vullen hebben we ook geregeld om in de ochtend naar het winkelcentrum van Antwerpen te gaan.

We zijn als eerst naar Antwerpen Centrum gegaan om 14.00 uur gingen we richting Coca Cola Antwerpen. Om 14.30 begon de rondleiding met twee vaste gastsprekers van het bedrijf.

 

Bij de rondleiding begonnen we met een spel, iedereen kreeg een eigen ipad met de kleur groen of geel. Zo werd de groep verdeelt over twee groepen. Zodra de groepen waren ingedeelt kregen wij een quiz om zo meer te weten te komen over Coca Cola.

Na de quiz kregen we een rondleiding door het coca cola gebouw. We kwamen in verschillende ruimtes, in iedere ruimte kwamen er opdracht op de Ipad die je moest maken om verder te kunnen naar een andere ruimte. Toen iedereen alle ruimtes had gehad, kregen we een haarnetje en oortjes omdat we de fabriek in gingen. We kregen van alles te zien in de fabriek. We kregen te zien hoe de dopjes gesorteerd werden, hoe de flessen schoongemaakt werden, hoe de flessen gevuld worden en hoe nieuwe flessen gemaakt worden. Dit was allemaal heel leuk en interessant om te zien.

 

We hebben heel veel dingen geleerd, zo hebben we gezien hoe de drankjes gemaakt worden, hoe nieuwe flessen gemaakt worden en ook hebben we veel over de geschiedenis van het bedrijf geleerd.

Wat wij erg leuk vonden is het organiseren van deze dag en het zien dat iedereen die meeging het erg naar hun zin hadden. Ook vonden wij het erg leuk om het bedrijf Coca Cola een keer helemaal van binnen te zien.

 

Liefs,

 

Kelly, Elise en Denise

Secretarieel Spijkenisse Goes Coca Cola Antwerpen!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen