Sanne Krijger en Thierry van Rhee lopen stage bij Hilton

Sanne Krijger (student Zelfstandig werkend gastvrouw, niveau 3) en Thierry van Rhee (student Ondernemer/Manager horeca, niveau 4) (niet op foto) lopen stage bij Hilton Rotterdam. Zij hebben te maken met buitenlandse gasten en collega’s, bijvoorbeeld uit Oostenrijk, Pakistan en Zuid-Afrika. De voertaal onderling en met klanten is Engels.

Sanne Krijger en Thierry van Rhee lopen stage bij Hilton

Sanne (student Zelfstandig werkend gastvrouw) wist al van kinds af aan dat ze met mensen wilde werken. Een snuffelstage in een kinderdagverblijf beviel slecht met al die luiers verschonen. Ze kreeg het advies bij Zadkine Horeca een bbl-opleiding te volgen in combinatie met werk bij restaurant De Engel van Herman den Blijker. Na haar praktijkexamen wilde Sanne stoppen en een jaar naar Australië. “Maar via bpv-coordinator Martin Huizinga kwam ik aan de stage bij Hilton en besloot ik door te gaan met onderwijs. Ik wist meteen dat dit een mooie kans was. Het Hilton staat goed aangeschreven. We hebben veel internationale gasten. Bijvoorbeeld voor congressen van de Erasmus Universiteit of voor internationale sporttoernooien, zoals onlangs het WK turnen”.


Internationaal netwerk
“In het begin werd ik in het diepe gegooid”, vertelt Sanne. “Tijdens mijn eerste ochtend zat er bij het ontbijt een Poolse vrouw die in het Engels van alles vroeg. Met handen en voeten kwam ik destijds een heel eind. Nu spreek ik heel goed Engels, dankzij de stage bij Hilton”. Thierry, (student Ondernemer/Manager horeca) vult aan: ” Soms word ik bij de receptie geroepen omdat ik Frans spreek. Hoogtepunt was een presentatie in het Frans bij een congres in de buurt van Armentières, waar ik een verhaal hield over mijn vorige stage bij ‘De Librije’ en Zadkine. Je merkt bij Hilton duidelijk de internationale context. Bepaalde regels en standaarden komen uit de Verenigde Staten. Ik wil straks gebruik maken van het internationale netwerk van Hilton Hotels. Ik zou graag in Amerika werken als supervisor van de Food & Beverage-afdeling en zelfs doorstromen tot manager”.
Directeur Hilton Rotterdam Jan Rutgers is blij met de samenwerking met Zadkine. “Ik vind het een voordeel dat de studenten in de stad wonen. Ze hebben weinig reistijd en kennen de stad. Gouden mensen, de stagiaires van Zadkine”.

Begeleiding
Henk Kleiman, zelf ooit docent bij Zadkine Horeca, heeft Sanne op de werkvloer begeleid. “Hij wil dat het allemaal goed loopt. Soms corrigeert hij me op een prettige manier”, zegt Sanne. “Een goede begeleiding is van belang”, aldus Martin Huizinga, als coördinator bpv nauw bij Hilton betrokken. “Daarom zijn we blij met de  langdurige relatie met Hilton Rotterdam. Alle disciplines van Horeca en Facilitair maken gebruik van deze internationale leerwerkplek. Jaarlijks lopen hier veertig tot vijftig studenten stage”.

Deuren open
Sanne tot slot: “Na Hilton gaan de deuren voor je open. Zo kan ik straks bij Old Dutch, een gerenommeerd restaurant  terecht. Ik heb heel veel  geleerd bij het hotel, maar het liefst werk ik in een restaurant. Een van de belangrijkste competenties voor werken in de horeca is toneelspelen. Als je eigen uitstraling goed is, kom je al een heel eind. Wie je gasten ook zijn, je moet blijven lachen”.

Sanne Krijger en Thierry van Rhee lopen stage bij Hilton