Rozin & de workshop van Stichting M

Hallo allemaal,
Afgelopen donderdag (14 maart 2013) heeft klas DS1D van Secretariële beroepen een workshop gehad over stichting M, meld misdaad anoniem. Drie medewerkers, twee mannen en een vrouw, hebben ons tijdens de voorlichting verteld wat meld misdaad anoniem precies doet en wat hun doel is.

Stichting M. heeft als doel criminaliteit aan te pakken. Mensen kunnen anoniem informatie geven over misdrijven. De anonimiteit van de melder is bij M erg belangrijk, de stichting beschermt altijd de anonimiteit van de melder. De stichting stuurt de anonieme meldingen door naar de politie en andere opsporingsdiensten. Zij onderzoeken dan verder de gegevens van de persoon/personen om te kijken of het klopt dat er bijvoorbeeld een overval is gepleegd of iemand illegaal vuurwerk, wapens en/of drugs verkoopt.
 

Rozin & de workshop van Stichting M

Wij hebben een emotioneel verhaal gehoord van de vrouw die ons voorlichting gaf, zij is namelijk zelf het slachtoffer geweest van een overval. Dit was zeer heftig om te horen. Haar mannelijke collega was in het verleden een crimineel. Wij stonden daar echt versteld van! Bijzonder om zijn verhaal ook te kunnen horen. Het was interessant, hij vertelde ons wat hij allemaal heeft gedaan en ook dat hij nu helemaal is veranderd als persoon. De boodschap van deze drie personen was ons te laten zien wat meld misdaad anoniem inhoudt en wat wij kunnen doen als mensen in onze omgeving zich bezighouden met criminaliteit. Het was een zeer interessante en leerzame workshop, fijn dat deze drie mensen er waren. Wij hebben er veel van geleerd!

Rozin Ahmed
Namens klas DS1D, Secretariële beroepen, locatie Centrum