Project Circus Mix

Circus Mix is een organisatie, voor kinderen van 5 tot 15 jaar, die buitenschoolse activiteiten verzorgt, kijk voor meer informatie op http://www.circusmix.nl.

Project Circus Mix

 De kinderen krijgen op woensdagmiddag les in allerlei circusacts en geven regelmatig showtjes. De tweedejaars-studenten Mode / maatkleding kregen de opdracht kleding  voor deze acts te ontwerpen en te maken. Hieronder een verslag en foto's van Vanessa.

Onze klas AMT 2a werd gevraagd kleding te ontwerpen en te maken. Dat hebben wij dus gedaan. We kregen een introductieles in jongleren, koord lopen en fietsen op een eenwieler. Dit vonden we best moeilijk. We kregen hierin les om te kijken welke kledingstukken het beste gedragen kunnen worden voor zo'n circusact. Daarna gingen we onder leiding van mevrouw Verkaik ontwerpen maken.Vervolgens gingen we met allerlei patronen aan de slag. De stoffen werden gekocht en wij hebben met verschillende mensen een productielijn bedacht om zo snel mogelijk de kleding in elkaar te zetten. Het was een leuke uitdaging. We hebben hier  veel van geleerd. Vooral samenwerken met en kijken en luisteren,naar de wensen van de klant, was best moeilijk. Het is ons gelukt om meer dan 30 kostuums in een korte tijd te naaien. Als afsluiting zijn we 3 april met onze docente mevrung Jung naar Rotterdam-Zuid gegaan om van de show te genieten. Het was erg leuk om te zien wat deze kinderen allemaal kunnen.

Vanessa

 

Project Circus Mix
Project Circus Mix