Presentatie, afdeling Bedrijven Rabobank


Voor iemand die zichzelf beschrijft als een jonge bankier, met nog een frisse blik op de markt, was het een leuk “uitje” om te komen vertellen over het vak wat mij de afgelopen periode enorm heeft geboeid. Ik ben er dan eerlijk in om te zeggen dat ik het spannend vond om mijn passie voor de cijfers en het zakelijke bankieren te mogen delen met de studenten van het ROC Zadkine.

Uiteindelijke was het mijn doel om een inzicht te geven in wat de normale gang van zaken is binnen de afdeling bedrijven, wat mijn functie is binnen de bank en hoe ik er ben gekomen. Uit de reacties van de studenten was het duidelijk dat zakelijk bankieren een nieuwe tak van sport is waarin de ervaringen nog vrij minimaal waren. Desalniettemin was de interesse groot en hoop ik er op dat ik een aantal heb kunnen overtuigen van de dynamiek en de uitdagende aspecten van het zakelijk bankieren.

Wat mij sterk opviel was de interesse voor het verhaal over de weg die ik heb bewandeld binnen de bank en de manier waarop er gekeken wordt naar potentiele nieuwe medewerkers. 

Mijn indruk van de opleiding is dat er voor de studenten aan een goede fundering wordt gebouwd voor een functie binnen de beoogde werkgebieden. Voor medewerkers in de commercie met rechtstreeks klantcontact zijn o.a. de WTF diploma’s essentieel en vaak zelfs vereist. Dit zijn de diploma’s die de studenten toch mooi kunnen toevoegen aan hun bagage en zo een meerwaarde creëren voor potentiele werkgevers.

Wat ik tot slot wil meegeven is dat je succes en geluk kan afdwingen door hard te werken en niet op te geven. Ik verwacht een aantal van jullie in de toekomst terug te zien op de werkvloer. 

Met vriendelijke Rotterdamse groet,


Robin Hempel, Kredietanalist Rabobank.