Praktijkles zorg op het Startcollege

Praktijkles zorg op het Startcollege

Wat doen we eigenlijk in een les van zorg?
Op het Startcollege, locatie Frankendaal 70, hebben we een jaar lang lessen van verschillende opleidingen. Dit zijn zijn vakken van de opleidingen handel, horeca, techniek en zorg. Je krijgt een diploma op niveau 1, dat wil zeggen AKA = Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent.Je mag zelf kiezen welke richting het beste voor je is. Er komen nog verhalen en foto’s van elke praktijkles, maar vandaag wil ik wat over zorg schrijven. In deze les leren we een aantal belangrijke zaken. Laatst hadden we een theorieles over kleine kinderen. We leerden dat tijdens het eerste jaar van hun leven, we voorzichtig moeten zijn,omdat er gemakkelijk iets kan breken of beschadigen doordat hun botten en hoofden nog echt zacht zijn. Het lijkt wel makkelijk om op kinderen te passen, maar in de praktijk is dat heel anders.In de les doen we ervaring op met het verschonen van luiers op poppen. We hadden ze omgedaan zoals bij een echt kind. We vonden het wel leuk en prachtig om dat soort dingen te gaan leren.


Iedereen heeft hulp nodig
De praktijk van zorg gaat niet alleen maar over kleine kinderen. Hier leer je ook, hoe je oude of zieke mensen kan helpen. Dat is belangrijk want als je iemand hulp geeft, kan je dat ook terugkrijgen. Ouderen, jongeren, familie of zieke mensen, iedereen heeft hulp nodig. Soms moet je op iemand oppassen, een dokter moet voor patiënten gaan zorgen, maar soms is het genoeg om goed naar iemand te luisteren of gewoon om een glimlach te geven. De mooiste kant van hulp is dat sommigen van ons ook nog vrijwilligerswerk doen.


Interview met de lerares zorg
Ik heb ook een interview met onze lerares gehad. Ze is 32 jaar en docent van zorg. Ze wilde een verpleegster worden, maar dat lukte niet. Daarom is ze na die opleiding lerares van Nederlands en Zorg en Welzijn geworden. Mevrouw Brigit van Schendelen houdt van haar werk en ze is blij, dat ze ons, jongeren kan leren hoe we iemand kunnen verzorgen want ze vindt het heel belangrijk dat we dat kunnen doen.
Als je het leuk vindt om zulke bijzondere zaken te gaan leren, dan is het beroep van de zorg de perfecte baan voor je.

Praktijkles zorg op het Startcollege
Praktijkles zorg op het Startcollege
Praktijkles zorg op het Startcollege
Soms is het al genoeg om goed naar iemand te luisteren!
Ga naar: Home - Startcollege