Politiek spel en het Grote Jongerendebat bij de opleiding Leisure

Wat hoor je de studenten nou liever zeggen dan “school is het allerbelangrijkst!”?! Deze en meer geweldige uitspraken deden de studenten van L1A tijdens het politieke spel, georganiseerd door stichting Lokaal. Tijdens dit spel, wat bestaat uit vier rondes worden de studenten ingedeeld in politieke partijen. Ze bedenken een naam voor de partij, standpunten en een slogan. Elke ronde heeft een ander doel. Zo leren de studenten de kunst van het onderhandelen en compromissen sluiten doordat ze hun geld moeten verdelen om het beleid te kunnen verwezenlijken. De kunst is dan natuurlijk om zoveel mogelijk standpunten om te kunnen zetten in beleid en dat betekent samenwerken en deals smeden.

Politiek spel en het Grote Jongerendebat bij de opleiding Leisure

De kunst van het argumenteren is hierbij van groot belang. Een aantal studenten had de smaak te pakken en heeft zich opgegeven voor het Grote Jongerendebat. Dit debat werd ook georganiseerd door Stichting Lokaal en vond plaats op 12 december 2011. Tijdens dit debat strijdt een aantal scholen uit regio Rotterdam tegen elkaar. Vier Rotterdamse wethouders leverden de stellingen, telkens met onderwerpen uit hun portefeuille. De scholen werden ingedeeld in groepen die vervolgens de stellingen moesten verdedigen, dan wel aanvallen. Het werd een zeer spannende middag waarbij de uiteindelijke finalisten zeer aan elkaar gewaagd waren, met de Islamitische school Ibn Ghaldoun als zeer verdiende winnaar.

Eén van de deelnemende studenten van de opleiding Leisure & Hospitality van Zadkine Centrum schrijft er zelf over:

Mijn naam is Ella van der Kraan en ik ben eerstejaars student van de opleiding Leisure & Hospitality van Zadkine centrum te Rotterdam. Maandag 12 december 2011 was het zo ver, de grote dag was aangebroken. Wij (Menno, Tamara, Julia, Talitha en ik) waren klaar voor het grote debat. Het debat vond plaats in het stadhuis. Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen. We kregen een rondleiding door heel het stadhuis wat erg interessant was. Na de rondleiding werden we naar de Raadszaal gebracht waar het debat plaatsvond. Daar mochten we gaan zitten in de stoelen van de raadsleden. Toen begon het debat. Jammer genoeg lagen wij er na de eerste ronde  al uit. Toen hebben wij gekeken hoe de andere scholen verder debatteerden. Na afloop kregen de winnaars een beker en als troostprijs kreeg iedereen een bronzen medaille.