Peter: “Hier word ik op een prettige manier begeleid!”

Het hindert Peter Kalle, 18 jaar, niet om ’s morgens vroeg vanuit Dirksland af te reizen naar de back-office van de Maasdelta Groep te Spijkenisse. Hier loopt hij voor zijn opleiding Middenkaderfunctionaris bouw al enige weken stage. Hij voelt zich bij zijn collega’s op zijn gemak. “Ik ben hier goed opgevangen en ik word op een prettige manier begeleid,” zegt hij zelfverzekerd. 

Peter: “Hier word ik op een prettige manier begeleid!”

Het is vrijwel zeker dat Peter hier op zijn plek zit. Hij heeft goed contact met zijn collega’s en doet zijn werk goed. In zijn stage schrijft hij naar aanleiding van offertes werkopdrachten uit, die natuurlijk gecontroleerd worden door zijn stagebegeleider. Ook weet Peter dat hij nog veel moet leren, maar daar maakt hij zich niet druk over. Hij maakt niet zo’n zorgen over de toekomst. Peter wil ook nog niet te ver vooruit kijken en zegt over de toekomst: “Eerst deze stage en mijn opleiding afmaken!” 
Op de vraag of hij hierna door gaat met leren, twijfelt hij over het antwoord. Gezien de ontwikkelingen in de bouw en de werkgelegenheid volgt hij de berichtgeving in de media. Eén ding weet hij wel zeker: “Tegen die tijd wil ik het liefste werken, zodat ik geld kan verdienen.”
 

Ga naar: Home - Techniek