Past de opleiding Junior accountmanager(niveau 4) bij jou?

Wat doe je als Junior accountmanager?

Als junior accountmanager(bol- niveau 4) ben je mede verantwoordelijk voor een aantal klanten van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt. Het belangrijkste is de verkoop van producten of diensten aan deze klanten (accounts). Om goed te kunnen verkopen heb je veel kennis over deze producten of diensten nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je relaties met klanten onderhoudt. Bestaande klanten wil je natuurlijk houden, maar je gaat ook op zoek naar nieuwe klanten. Als junior accountmanager werk je bij bedrijven die intensief bezig zijn met klantbeheer.

Je hebt een schakelfunctie tussen de account en je eigen organisatie. Je houdt beide partijen op de hoogte van afspraken en ontwikkelingen. Als junior accountmanager verzamel je informatie via bijvoorbeeld deskresearch, fieldresearch en marktverkenning. Je doet op basis daarvan voorstellen voor het verkoopplan van je afdeling of organisatie en voor de accountplannen van je eigen accounts. Ook bewaak je de voortgang van de uitvoering van deze accountplannen. Je werkt in een team en met je collega’s bereik je de resultaten. Je verdeelt de werkzaamheden in het accountteam, bewaakt de planningen en stuurt bij afwijkingen bij.

Junior accountmanagers vind je in veel verschillende sectoren en branches, zoals banken en verzekeraars, media, groothandel en detailhandel en industrie en transport.

Wil je weten welke vervolg opleidingen perfect aansluiten bij Junior accountmanager of welke toelatingseisen er zijn? Lees dan snel verder