Paperclip Challenge!

Ilias, Mohammed en Manasse volgen de opleiding Junior accountmanager en hebben enige tijd geleden een speciale schoolopdracht gedaan. Ilias: "Ons groepje heeft de "Paperclip Challenge" gewonnen! In dit blog leg ik uit wat dat is."

Paperclip Challenge!

"De dag begon als volgt, we kregen eerst een presentatie van een Accountmanager van het bedrijf Van Dijk, die trouwens een uitstekende presentatie gaf naar mijn mening. Hij vertelde wat een Accountmanager inhield en wat wij allemaal kunnen verwachten in de toekomst en daarbij gaf hij ons veel details. Vervolgens kregen wij van onze docente uitleg over de paperclip challenge. Het einddoel was gewoon proberen er alles uit te halen, het hoogst haalbare dus. Wij kregen een paperclip en moesten die ruilen met mensen voor een steeds hogere waarde. Toevallig hoorden wij dat de Accountmanager die toen een stropdas omhad het helemaal niet fijn vond om een stropdas om te hebben. Toen kwamen wij in actie en vroegen hem gelijk als eerst of hij de stropdas wilde ruilen tegen de paperclip. Wij dachten: ”Je kan het altijd proberen.”

Wij hadden het niet verwacht maar hij accepteerde het en ruilde het gewoon met ons. Toen zijn wij als een speer na gaan denken. Iedereen ging toevallig naar het winkelcentrum, dus wij deden het tegenovergestelde en gingen langs alle dealers in de buurt. De eerste dealer waar wij langs gingen was gelijk raak. Wij kregen van hen in ruil voor een stropdas een Safety Kit van de Ford dealer t.w.v. €79,99,- , die wij trouwens super dankbaar zijn. Wij waren toen maar 10 minuten bezig van de 2 uur. Wij dachten toen eigenlijk al dat niemand ons zou kunnen overtreffen en wilden toen eigenlijk al terug keren naar school. Maar wij zijn toen langs alle bedrijven van Gamma tot de Car Wash gegaan maar helaas werd ons 8 keer het woord “Nee” verteld. We waren toen later dan de 2 uur terug gekomen naar school. Toen wij aankwamen op school waren er natuurlijk een paar mensen die dachten dat wij hadden gefraudeerd, maar ja bij succes komt ook haat bij kijken :-P .
Laat ik het verhaal dan maar afmaken: Wij kregen te horen dat wij hadden gewonnen en kregen alle 3 een kaartje t.w.v.  €30,- euro voor meerdere pretparken naar keuze. Daarbij willen wij Zadkine bedanken voor een leuke challenge en natuurlijk de kaartjes."

Ilias Samraoui
Junior Accountmanager

Paperclip Challenge!
Paperclip Challenge!
Paperclip Challenge!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen