Oud-studente Administrateur, nu werkzaam bij het Oogziekenhuis

Ashley Bentvelsen is 25 jaar en heeft op Zadkine de opleiding Administrateur niveau 3 gevolgd. Momenteel is Ashley werkzaam bij het Oogziekenhuis waar zij de financiële administratie bijhoudt. In dit interview vertelt Ashley over de opleiding Administrateur die zij op Zadkine heeft gevolgd en hoe haar opleiding ervoor heeft gezorgd dat zij nu werkzaam is bij het Oogziekenhuis.

1. Welke opleiding heb je op Zadkine gevolgd?
De opleiding die ik op Zadkine heb gevolgd is Administrateur niveau 3.

2. Waarom had je voor die opleiding gekozen?
Ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde, dus ben ik online beroepskeuzetests gaan maken. Daaruit bleek dat dit beroep bij mij paste. Ik was er natuurlijk niet direct van overtuigd dat de uitslag van deze tests ook zou kloppen, het beroep leek me zelfs een beetje saai. Juist daarom was ik erg blij met de oriëntatiefase van de opleiding. Na de eerste twee maanden kwam ik erachter dat het toch wel een goede keuze voor me was.

3. Waarom heb je voor Zadkine gekozen?
Ik heb voor Zadkine gekozen omdat ik veel positieve verhalen over de school hoorde, en dan is de keuze snel gemaakt.

4. Welke vakken kreeg je?
De vakken die ik kreeg tijdens mijn opleiding waren:
LLC, burgerschap, BKB (basiskennis boekhouden), BKC (basiskennis calculatie), Engels en Nederlands. Daarnaast ook een heleboel simulaties met verschillende boekhoudprogramma’s om je zoveel mogelijk te laten wennen aan hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

De vakken Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie vormen natuurlijk de basis van de opleiding. Tijdens het vak LLC leer je weer andere dingen. Tijdens dit vak werk je puur aan jezelf. Je maakt allerlei tests en aan de hand daarvan stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt leren assertiever te worden of je werkt eraan om van je faalangst af te komen. Waar je aan werkt is voor iedereen persoonlijk.

5. Wat vond je leuk aan de opleiding?
Een aantal simulaties vond ik erg leuk om te doen, maar wat ook erg prettig was op deze school was de betrokkenheid en het goede humeur van de docenten. Als je laat zien dat je je best doet, doen zij ook hun best voor jou.

6. Zijn er ook dingen die je minder leuk vond aan de opleiding?
Het enige wat ik minder leuk vond aan de opleiding was het vak Burgerschap. Het vak Burgerschap heeft met je algemene ontwikkeling te maken, daar zit je als je iets ouder of meer volwassen bent dan de meeste leerlingen niet echt meer op te wachten.

7. Heb je ook stage gelopen tijdens je opleiding?
Ja, ik heb tijdens mijn opleiding twee keer stage gelopen. De eerste keer heb ik drie maanden stage gelopen bij Machinefabriek Helbers en tijdens mijn laatste schooljaar  heb ik een half jaar stage gelopen in het Oogziekenhuis Rotterdam.

Je hebt de opleiding afgerond en je diploma behaald …

8. Wat heb je na het afronden van je studie precies gedaan?
Na het afronden van mijn mbo opleiding ben ik direct gaan werken. Uiteindelijk ben ik terug gevraagd door het Oogziekenhuis. Omdat ik het daar tijdens mijn stage zo naar mijn zin had, heb ik direct ja gezegd. Hier heb ik nu een vast contract gekregen.

Je bent nu werkzaam bij het Oogziekenhuis …

9. Heeft je studie ervoor gezorgd dat je bij het Oogziekenhuis kwam te  werken?
Tijdens mijn studie had ik nog geen beeld van wat ik later zou willen doen, maar vanuit Zadkine heeft men mij gestimuleerd om bij het Oogziekenhuis stage te lopen en zo ben ik hier nu werkzaam.

10. Wat heb je tijdens je studie meegekregen dat je nu in de praktijk kunt toepassen?
Tijdens mijn studie heb ik heel veel meegekregen wat ik nu kan toepassen in de praktijk, maar het vak Basiskennis Boekhouden heb je natuurlijk het meest aan.

11. Wat zijn je werkzaamheden bij het Oogziekenhuis?
Ik werk op de crediteurenafdeling. Een aantal van mijn werkzaamheden zijn het bank- en het inkoopboek bijwerken, memoriaalboekingen, finaliseren, aanmaningen controleren en natuurlijk de betalingen. 

12. Hoe ziet een dag/week er voor jou uit?
Ik werk volgens een weekplanning. Elke dag van de week doe ik andere werkzaamheden, dit houdt het werk afwisselend.

13. Wat vind je leuk aan het werk dat je nu doet?
Wat ik leuk vind aan het werk dat ik nu doe, is dat het voldoening geeft als je alles op orde hebt en je kunt de vragen die je krijgt beantwoorden. Ook gaat het werk niet vervelen omdat je niet dagelijks maar wekelijks met dezelfde dingen bezig bent.

14. Zijn er ook dingen die je minder leuk vind aan het werk dat je nu doen?
Ik vind alles leuk aan het werk dat ik nu doe!

15. Denk je dat je met dit beroep verder wilt gaan?
Ja zeker! Ik wil zeker met dit beroep verder gaan om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Wil je graag meer weten over de opleiding Administrateur niveau 3? Lees dan snel verder