Opdracht Fairminds

Mijn naam is Alecco Giljam en ik ben derdejaars student Goudsmid (niveau 4) aan de Vakschool Schoonhoven. In de blogs ga ik samen met een medestudent de bezigheden beschrijven waar we op dit moment mee bezig zijn.

Opdracht Fairminds

Afgelopen week heb ik de opdracht van Fairminds afgemaakt en ingeleverd. Ik zal even de opdracht beschrijven: maak een zilveren bedel, een ‘bead' van niet meer dan 3,5 gram zilver. Andere materialen zijn ook mogelijk. Het geheel moet in Mexico gemaakt kunnen worden. De doelgroep zijn de zogenaamde Millenniums. Het moet een spaar- of verzamelelement hebben. Het geheel wordt in Nederland voor ca. €20,- verkocht. De winnaar van de wedstrijd krijgt een geheel verzorgde reis naar Mexico. Maak drie proefmodellen,  één in wax en twee in zilver.
Voor het eerste model heb ik een tweetal diervormpjes uit wax gemaakt. Eén is in de vorm van een vis en de andere is in de vorm van een olifantje. Als tweede model heb ik een zilveren bal gemaakt, met twee touwtjes met daaraan zilveren buisjes, die vervolgens vast geknoopt zitten. Als laatste heb ik een zilveren bal en een zilveren kubus gemaakt die aan een armband of aan een collier gemaakt kunnen worden. Deze twee kralen kunnen steeds met twee uitgebreid worden. De afwerking van het zilver kan op allerlei verschillende manieren gedaan worden,  zoals mat, grof geschuurd, hoogglans of zwart gemaakt met een patina.

Opdracht Fairminds
Opdracht Fairminds