Ons uitje naar het SS Rotterdam

Wij zijn met onze klas (toen nog DS1D) op woensdag 30 januari jl.  naar het SS Rotterdam geweest. Dit was een excursie voor onze opleiding DSMA niveau 3 en 4 van het Zadkine, locatie Benthemstraat 15. Het schip heeft een prachtig uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Toen wij daar aankwamen werden wij hartelijk verwelkomd door Gidion. Hij was één van de twee gidsen om ons rond te leiden.
Tijdens onze rondleiding heeft hij ons verteld dat hij zelf vroeger op dit schip, als bemanningslid, heeft gewerkt. Hij heeft zelfs een vitrine op het voormalige cruiseschip, waar je een aantal historische items terug kan vinden.
 

Ons uitje naar het SS Rotterdam

Wij mochten ook een  kijkje  nemen in de vele verschillende zalen met  een bepaalde achtergrond. Dit schip heeft veel te bieden zoals  eten, drinken, feesten, trouwen, overnachten, uitgaan, vergaderen, toeren en werken.
Wij hebben zelfs de zaal mogen betreden waarin koningin Beatrix als logé te gast was tijdens een overtocht naar New York. Zij had zelfs haar eigen stoel met een geïmproviseerde leeslamp erboven.

Het schip is gerenoveerd,  maar de oorspronkelijke stijl is behouden gebleven. Toch is er voor gezorgd dat elke kamer een verschillend thema heeft.  Zo is er bijvoorbeeld  een tropische kamer met een knalgele badkamer. 

Het was een leerzame en ontspannende dag, mede door de ervaren en aardige gidsen. 

Klas DS1D