Nienke en Lexy vertellen over hun bezoek aan het theater

Wij zijn Nienke Kaal en Lexy Lagendijk. Wij doen de opleiding Leisure & Hospitality in het eerste leerjaar. We zitten in klas L1A. Op woensdag 9 november 2011 zijn wij met onze klas en de tweede klas naar de theatervoorstelling ‘Ik wil jou!’ geweest voor het vak Burgerschap.

Nienke en Lexy vertellen over hun bezoek aan het theater

Het theaterstuk ging over de politiek en hoe het er in de realiteit aan toe gaat. Er waren drie kandidaten en één presentator. De kandidaten bestonden uit twee mannen en één  vrouw. Ook de presentator was een man. Alle drie de kandidaten hadden verschillende standpunten. De presentator stelde verschillende vragen waarop de kandidaten hun mening moesten geven. Dit zorgde ervoor dat de kandidaten gingen debatteren. Daardoor zie je dat ze het niet alleen oneens zijn met elkaar, maar dat ze ook eens zijn over sommige standpunten.

Aan het einde van het stuk was er een affaire te zien tussen de presentator en de vrouwelijke kandidaat waardoor zij werd voorgetrokken en uiteindelijk de verkiezing won, terwijl de meerderheid duidelijk voor de andere mannelijke kandidaat was. Ook had  het publiek aan het begin van de theatervoorstelling een rood, wit en blauw kaartje gekregen. Die kaartjes moesten we gebruiken om te stemmen. Als je voor de vrouwelijke kandidaat was moest je het rode kaartje omhoog houden, als je voor één van de mannelijke kandidaten was moest je het blauwe of witte kaartje omhoog houden.

Toen het stuk was afgelopen werd er gevraagd wat we er van vonden en hoe we erover dachten. Wij vonden het heel leerzaam om te zien hoe het eigenlijk in de realiteit kan gaan.