Monteur elektra; voor de toekomst zit ik goed!

Mark (20 jaar) stroomde sinds kort bij Zadkine door van Monteur elektra naar Eerste monteur elektra. Hij is blij dat hij ook deze vervolgopleiding bij Zadkine kan volgen.

Ik heb altijd wat met techniek gehad. Het mooie is dat je overal komt. Soms sta ik kabels te trekken langs de wegen, in woonwijken of langs het treinspoor en dan controleer ik in een transformator- of meetstations of alles nog goed werkt. Laatst moesten we in één lange straat alle elektriciteitsmeters vervangen bij de mensen thuis. Ik heb in de afgelopen jaren bij Zadkine zeer veel dagelijks bruikbare achtergronden van mijn vakgebied geleerd. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik ook echt weet hoe het zit en kan ik mijn beroep echt met overtuiging uitoefenen. Ook mijn werkgever heeft dit opgemerkt. Mij wordt al vaak gevraagd of ik de leiding wil nemen over het uitvoeren van de werkzaamheden op veel klussen. Ik geef daarmee de andere monteurs vaak instructies over het hoe en waarom van de uit te voeren werkzaamheden. Ik merk hierdoor ook dat mijn behaalde diploma bij Zadkine goed wordt gewaardeerd door het bedrijf waarbij ik werk. Ik krijg meer verantwoordelijkheid, omdat ik heb laten zien dat ik veel werkzaamheden aan kan. Ik merk verder dat ze mij niet graag kwijt willen en dat geeft mij doorgroei mogelijkheden. Men wil graag in mij investeren en we hebben al een verder persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld voor mijn toekomst bij het bedrijf. Hierin staat dat ik na het behalen van mijn diploma Eerste monteur elektra op niveau 3 de vervolgopleiding Technicus elektra op niveau 4 bij Zadkine straks mag gaan volgen. Alle kosten hiervoor zullen door het bedrijf worden vergoed. Na het behalen van mijn diploma Technicus elektra zal ik hiermee door kunnen groeien naar uitvoerder of werkvoorbereider binnen het bedrijf. Juist met het oog op de vergrijzing binnen ons bedrijf is personeel op de hogere niveaus straks hard en veel nodig. Dus voor de toekomst zit ik goed!

De docenten van Zadkine zijn vakinhoudelijk zeer goed op de hoogte en er wordt qua begeleiding altijd gezocht naar oplossingen als er problemen zijn. Na mijn ongeluk tijdens het skiën in Oostenrijk bijvoorbeeld hebben de docenten mij erg goed geholpen met het zoeken naar oplossingen om mijn diploma Monteur elektra toch binnen de gestelde tijd van 2 jaar te kunnen halen en dat is toen dus ook nog gelukt!
In het begin had ik soms moeite met het rekenwerk. De docenten hebben mij extra oefenwerk en begeleiding gegeven en toen ben ik het pas echt goed gaan snappen. Dit is iets wat ik zelf nooit van tevoren had bedacht, maar waar ik nu heel erg blij mee ben en wat ik meeneem voor de rest van mijn leven.

Wil jij ook een opleiding Monteur elektra volgen? Klik dan hier.

Ga naar: Home - Techniek