Moeders en school

Vanuit onze ervaring is bekend dat het voor jonge moeders extra moeilijk is om een (entree)opleiding te volgen. Zij zijn extra kwetsbaar vanwege het combineren van het moederschap met een fulltime opleiding en bovendien vaak bijkomende problematiek. Ook voor deze groep heeft Zadkine Startcollege passend onderwijs ontwikkeld!

Lees het blog van Angela ...

Moeders en school

Ik ben Angela een jonge moeder van een hele leuke lieve zoon. Mijn zoon is 5 jaartjes oud, af en toe is hij een beetje ondeugend maar dat hoort erbij :)

Ik ben op jonge leeftijd van 19 jaar moeder geworden. Ik heb in de horeca gewerkt om mijn gezin te onderhouden. Het was zwaar en steeds vaker kwam die ene vraag in me hoofd: Is dit wel wat ik wil?!

Ik wou graag naar school maar, durfde het niet aan :( Ik was bang dat ik het financieel niet zou redden. Dus dan gewoon maar door blijven werken. Totdat mijn zoon zelf naar school ging en het voor mij moeilijker werd om het werk en moeder zijn te combineren. Ik kwam pas 2 uur thuis maar om 7 uur ging de wekker om mijn zoon naar school te brengen. Het was echt tijd voor stabiliteit.

Uiteindelijk heb ik me ingeschreven voor een opleiding. Ik heb geen dag spijt gehad:) Ik ben inmiddels bijna klaar. In het begin heel spannend om na een lange tijd weer naar school te gaan. Ik had me via het internet ingeschreven. Na een tijdje kreeg ik een uitnodiging voor een intake gesprek en ik dacht bij mezelf ik kan dit! Ook al had ik zoveel vragen??? 

Het is niet altijd makkelijk geweest maar, ik weet waar ik het voor doe!! Voor een mooie toekomst voor me zoon en mij. Ik kijk terug op een heel leuk schooljaar. Leuke nieuwe mensen leren kennen en dingen geleerd.

Ik zit in de klas Jonge moeders. En wij zijn dan ook allemaal moeder. Ik vind dit fijn omdat we elkaar zo toch beter kunnen begrijpen. We gaven elkaar doorzettingsvermogen. Nog 2 weekjes te gaan. Ben trots op onze klas dat we het samen gedaan hebben. Nu denk ik bij mezelf had ik maar veel eerder naar school gegaan.

Volgend jaar begin ik weer een nieuwe opleiding. Helpende zorg en welzijn niveau 2. Weer een stap verder naar de toekomst !! :)

een mooie toekomst voor me zoon en mij
Ga naar: Home - Startcollege

Relevante opleidingen