Mijn leven lang wil ik al stewardess worden

Beamae Voogt (19) volgt de opleiding Dienstverlening in de luchtvaarten zit in het eerste leerjaar. Voor haar nu al een droom die uitkomt. “Mijn hele leven wil ik al stewardess worden.”

Mijn leven lang wil ik al stewardess worden

“Mijn moeder komt oorspronkelijk uit de Filipijnen en heeft overal familie wonen. Als klein meisje reis ik haar al achterna om iedereen te bezoeken. Azië, Amerika, Canada; ik heb al veel van de wereld gezien. Wat het precies is, weet ik niet, maar ik vind vliegtuigen en luchthavens echt geweldig. De levendige sfeer, al die verschillende mensen en culturen; het bruist gewoon.
Werken als stewardess lijkt me dan ook het leukste wat er is. Toen ik van het vwo terug werd gezet naar de havo, deed me dat weinig. Ik wist toch al lang dat ik de opleiding Dienstverlening in de luchtvaart zou gaan doen. Hoewel nog maar in mijn eerste jaar bevalt het me prima. De rollenspellen vind ik het leukst. Zo leer je bijvoorbeeld exact hoe je je moet gedragen als je later mensen moet inchecken. Of hoe je reizigers op weg helpt tijdens hun vlucht.

Of ik uiteindelijk daadwerkelijk stewardess wordt, is echter onduidelijk. De kans bestaat dus dat ik het nooit verder schop als grondstewardess. Maar ook dat lijkt me een mooie baan. Alsnog kom je zo in contact met mensen uit allerlei verschillende landen. Naast Nederlands leer je dan ook verschillende vreemde talen, zoals Engels en Spaans. Super handig dus! Ik kijk ook erg uit naar mijn eerste stage. Dan mag ik meedraaien op de front office (receptie) van een hotel. En het derde en laatste leerjaar zelfs op een échte luchthaven!”
 

Wat het precies is, weet ik niet, maar ik vind vliegtuigen en luchthavens echt geweldig.