Merey studeert ICT-beheerder en ging naar een school in Shanghai

Eind oktober kreeg ik de kans met een groep studenten en twee docenten naar Shanghai te gaan en daar enkele weken mee te lopen op een Chinese school. Ik wilde graag mee vanwege mijn liefde voor de Aziatische cultuur.

Merey studeert ICT-beheerder en ging naar een school in Shanghai

Zo heb ik samen met een vriendin een stichting om Azië onder de aandacht te brengen. De Chinezen msn’en ook in de klas als ze denken dat de leraren niet kijken, luisteren naar dezelfde muziek en vinden dezelfde kleding leuk. Net als wij. Dat was een grote levensles: zij zijn precies zoals wij. Het klikte dan ook direct. Ik heb nog contact met enkele Chinese studenten. Daarnaast leerde ik veel over de cultuur en geschiedenis. Wat me verder opviel was het verschil tussen rijk en arm. In de ene straat zag je iemand op straat slapen en om de hoek was een winkelstraat waar ze Louis Vuitton-tassen verkopen. Het was voor mij de eerste keer dat ik buiten Nederland kwam en Shanghai overtrof mijn verwachtingen. Het was super. Ik ga zeker nog eens terug.