Meer kans op werk door vakopleiding ‘Vorkheftruck’

Jan Berk uit Portugaal haalde zijn diploma ‘Veilig Werken met de Vorkheftruck’ bij Zadkine Logistiek College in Rotterdam Alexander. Een korte gerichte vakopleiding, waarmee hij op advies van de school kan solliciteren naar ten minste 12 vacatures.

Meer kans op werk door vakopleiding ‘Vorkheftruck’

Een open brief in het AD in december, waarin hij zijn verontwaardiging uitsprak over het feit dat hij zijn uitkering niet kan inzetten voor de vakopleiding, waarmee hij zijn kans weer aan het werk te komen kan vergroten, was de aanleiding. Het resultaat was er al deze week dinsdag.

Aan zijn enthousiasme zal het niet liggen want de 63-jarige medewerker logistiek wil en kan nog jaren aan het werk. Het diploma ‘Veilig Werken met de Vorkheftruck’ ontbrak echter. Zadkine Logistiek College biedt deze opleiding aan. De kosten zijn afhankelijk van de geschiktheid van de student en de duur van de lessen. Ze kunnen onder voorwaarden door het UWV, een uitzendbureau of een toekomstige werkgever worden betaald. Jan Berk deed er twee dagen over. Hopelijk komt hij zo weer snel aan het werk in de sector waarin hij vele jaren ervaring heeft.

Op de foto: Jan Berk ontvangt zijn diploma van Opleidingsmanager Andesh Harnam van Zadkine Logistiek College.