Mandy Tjokroatmo, een echte topper!

Afgelopen september behaalde Mandy, 21 jaar, student Sport en bewegen, het Nederlands kampioenschap judo bij de vrouwen tot 48 kg.

Mandy Tjokroatmo, een echte topper!

Op het ogenblik volgt zij de opleiding Bos-medewerker aan de Prins Alexanderlaan, de niveau 4-opleiding  voor het geven van bewegings- en sportlessen binnen de driehoek Buurt, Onderwijs en Sport. Van Mandy gaan wij hopelijk nog veel horen, want zij bereidt zich nu al zes dagen per week voor op de Olympische Spelen van 2016.

Mandy beoefent de judosport vanaf haar vijfde jaar. Door haar broer is zij in contact gekomen met deze sport, waarvan zij het meeste voldoening krijgt, als ze “op de mat een mooie pot kan maken.”  Mandy is graag met sport bezig en zij vindt het geweldig om met kinderen en sport bezig te zijn.  In haar vrije tijd geeft zij verschillende groepslessen, zoals streetdance. Ze loopt nu stage op de BSO in Rhoon, waar ook haar trainingsruimte is. Het begeleiden van de jeugd trekt haar wel. “Soms is het wel lastig om de aandacht van die kids vast te houden, want kinderen luisteren niet altijd natuurlijk.  Ik roep ze dan wel weer bij de les,” aldus Mandy.

Zij hoopt haar opleiding in februari af te kunnen ronden, waarna zij zich nog meer kan toeleggen op haar sport en de aangeboden baan bij de BSO in Barendrecht/Portland. Op dit moment bereidt zij zich voor op het judo-toernooi voor EK-teams in februari 2014 in Parijs. Verder denkt ze erover om na haar opleiding bij Zadkine Welzijn & Sport cursussen te gaan volgen en misschien een eigen bedrijf te starten.

Ga naar: Home - Welzijn & Sport