Mama en student zijn. Hoe doe ik dat?

Vanuit onze ervaring is bekend dat het voor jonge moeders extra moeilijk is om een (entree)opleiding te behalen. Zij zijn extra kwetsbaar vanwege het combineren van het moederschap met een fulltime opleiding en bovendien vaak bijkomende problematiek. Ook voor deze groep heeft Zadkine Startcollege passend onderwijs ontwikkeld!

Dat we er ook zijn wanneer het even niet lekker loopt, blijkt wel uit het blog van Alissia. Een bikkel die knokt voor haar toekomst ...

Mama en student zijn. Hoe doe ik dat?

Hoi allemaal.

Ik heet Alissia en ik wil graag met jullie delen hoe ik het ervaar om mama te zijn en student. Het zijn twee verschillende rollen en die moet ik combineren om toch in beide het beste eruit te halen. Hoe doe ik dat?

Op dit moment volg ik de opleiding Dienstverlening en zorg niveau 1. Ik zit in een speciaal moederklasje waar er ondersteuning en rekening wordt gehouden met je kind. In het begin leek alles zo makkelijk. Ik ging naar school en me dochter ging naar de opvang. Op een gegeven moment kon ik de opvang niet betalen en omdat het financieel niet ging moest me dochter van de opvang af. Wat ga ik nu doen ..? Geen opvang betekent geen opleiding voortzetten en ik wil zo graag me opleiding behalen.

Ik lijd aan posttraumatische stressstoornis dus ik werd heel erg depressief. Ik wou niks meer doen. Het enige wat ik wou is in een donker kamer zitten en huilen. Alles werd me te veel. Ondanks dat werd ik gesteund door me nieuwe partner. Ze zei “Alissia sta op en vecht voor jezelf!!” Mijn vriendin zei dat zij op mijn dochter Luciana letten zal en als zij niet kan zal haar moeder het doen. “We gaan je helpen en jij gaat vechten voor jezelf en je diploma halen.”

Ik kreeg een brief thuis met verzuim en dat ze een gesprek met me wilden. Daar zit ik dan tegen over me mentor hopelijk ga ik niet huilen ik was zo kwetsbaar. Ze zeiden “Alissia het gaat slecht met je als je zo door gaat haal je de opleiding niet!!” Ja hoor, ik voel de tranen al komen. Ik legde de situatie uit. Ze begrepen mij en ze zouden me helpen en me steunen waar ze in konden. Ik liep natuurlijk achter met examen en stage lopen en de klas liep al stage. Ik zal het niet redden om me diploma te behalen in juli maar ik wou alles er aan doen om het te behalen voor mezelf en me dochter.

Ik loop nu sinds 2 maanden stage. Vorige maand moest me stage beoordelingsformulier ingevuld worden zodat ze kunnen beoordelen of ik me proeve kan doen op stage. Ze waren heel erg blij met me en ze hebben nog nooit iemand die pas 2 maanden stage loopt zo erg haar best zien doen en die elke dag enthousiast vrolijk behulpzaam is. Ik mag me proeven doen. Ondanks alle tegenslagen zie het er naar uit dat ik me diploma haal!!

Mama en student zijn. Hoe doe ik dat?
ze begrepen mij
Ga naar: Home - Startcollege

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen