Linda en Nicolien vertellen over de Halloweenavond bij de Oriënt

Mogen wij aan u voorstellen: Linda Ruitenberg en Nicolien van Zwieten. Linda doet de opleiding Leisure & hospitality executive en Nicolien de opleiding Leisure & hospitality host bij Zadkine Centrum te Rotterdam. Linda zit op dit moment in haar derde en laatste leerjaar en Nicolien is dit jaar met de opleiding begonnen.  Beide dames hadden in het kader van de halloweenavond een andere taak. Ze vertellen hier nu meer over.

Linda en Nicolien vertellen over de Halloweenavond bij de Oriënt

Ik ben Linda Ruitenberg en ik zit in het derde leerjaar van mijn opleiding in klas L3A. In het derde leerjaar wordt er van je verwacht dat je leiding kan geven aan een team en managementtaken kan verrichten. Afgelopen week was onze eerste schoolweek na een twintig weken durende stage voor onze opleiding. En mijn naam is Nicolien van Zwieten en ik  zit in klas L1A. Ik heb een verslag geschreven over het project ‘Halloween’ waar de klassen L1A en L3A aan hebben meegewerkt voor wijkcentrum "De Oriënt". Het organiseren en uitvoeren van een dergelijke projectmiddag doen wij in het kader van onze opleiding Leisure & hospitality. In onze opleiding leren wij om activiteiten te organiseren, uit te voeren en te begeleiden.

Afgelopen vrijdag 28 oktober 2011 hebben we mee gedaan aan  een halloweenproject in het buurthuis "De Oriënt". De bedoeling was dat wij een leuke middag en avond organiseerden voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar oud. De middag begon om 14.00 uur voor ons en eindigde om 22.00 uur. Nadat we te horen hadden gekregen welke teams we onder onze hoede kregen, konden we aan de slag. E r waren verschillende teams  per activiteit. Het was de bedoeling dat de studenten van L1A de activiteiten uitvoerden en dat wij keken of het goed ging. Ook gaven wij feedback over hoe het eventueel anders kon en wat er natuurlijk erg goed ging. Dat was wel even wennen, want wij waren natuurlijk de voorgaande jaren gewend om zelf mee  te helpen met knutselen en bijvoorbeeld schminken.

Om 16.00 uur kwamen de eerste kinderen. Ze moesten zich van tevoren bij het buurthuis opgeven. De deelnemers konden kiezen uit verschillende activiteiten: heksenhoeden, capes, spinnen en snoeptassen maken. Ook konden de kinderen zich laten schminken. De kinderen gingen in het begin vooral  naar de tafel met maskers maken toe, omdat je daar het meeste zelf kon doen en je daar ook nog lang mee bezig was, maar naderhand kwamen ook de andere tafels aan de beurt. Naast de knutsels en het schminken werd er ook nog gezorgd voor een broodje vinger met bloed (knakworst met ketchup) en een echte heksendrank (glas ranja). De teams werkten goed samen, ook al moesten we in het begin allemaal nog een beetje wennen aan elkaar. Na de middagactiviteiten begonnen de kinderen met een tocht door de wijk. In de wijk waren verschillende posten waar de kinderen terecht konden voor een spel of een quiz. Na de wijktocht was het tijd om even lekker te dansen in de kinderdisco! Na de disco werd er heel erg snel opgeruimd door alle teams, dus we konden op tijd naar huis.

Nicolien: "De sfeer zat er aan het begin al goed in. Er waren leuke activiteiten en er was een leuke groep om mee samen te werken! Wat ik heb ik geleerd is altijd te blijven lachen en dat je altijd goed georganiseerd te werk moet gaan tijdens de activiteiten. Het was erg leuk om te helpen bij dit project. Ik heb het heel gezellig gehad met mijn eigen klasgenoten, de studenten van L3A en natuurlijk de kinderen!"

Linda: "Ik vond het een geslaagde dag, de teams hebben allemaal goed hun best gedaan en wij hebben weer een leerzame ervaring op gedaan met leiding geven. We hadden het nog niet eerder gedaan en wisten niet precies wat er van ons verwacht werd en daarom denk ik dat het een volgende keer al weer een stuk beter zal gaan! Maar het mooiste was dat de kinderen het naar hun zin hadden en het een leuke dag vonden en daar gaat het in de recreatiebranche tenslotte om!"