Leisure studenten organiseren Sinterklaasfeest Zadkine

Al vele jaren komt Sinterklaas op bezoek bij Zadkine. Kinderen, kleinkinderen, ouders, opa’s en oma’s wachten zaterdagochtend vol spanning in de kantine van de Prins Alexanderlaan op de Goedheiligman. Even voor tien uur maakte hij zijn opwachting. Pieten hadden al hun bewegingskunsten laten zien op het podium, waarbij de kinderen de oefeningen meededen en enthousiast meedansten. De studenten Leisure van Zadkine Centrum verzorgden de organisatie.

Leisure studenten organiseren Sinterklaasfeest Zadkine

Bijna 200 kinderen van medewerkers en docenten van uiteenlopende Zadkine locaties waren aanwezig. De organisatie lag in handen van studenten van de opleiding Leisure, Benthemstraat 15 te Rotterdam. Al weken waren ze bezig met de voorbereiding. Davey van der Elst, 18 jaar, derde jaarsstudent Leisure zat in het knutselteam en was verantwoordelijk voor de spelletjes aan een van de 10 tafels. “Het was de bedoeling dat de eerstejaars studenten de knutsels, spelletjes, meeleeftheater en dans zelf gingen uitvoeren. Samen met de andere 3e jaars hielpen wij ze daarmee, keken hoe ze het deden en sprongen bij waar nodig.

Het was heel hectisch. We kwamen erachter dat we heel veel dingen misten voor het knutselen. Je denkt dan dat de scharen geregeld zijn, maar 2 scharen voor een tafel met 20 kinderen is toch te weinig. Ook hadden we niet goed nagedacht over de plekken voor de ouders. Het bleek dat ze graag mee wilden knutselen, maar de ruimte ontbrak. Ouders merkten hier gelukkig weinig van. We kregen positieve reacties dat het heel goed georganiseerd was. Er was koffie en thee en voor de kinderen chocolademelk, ranja en allerlei snoepgoed. Kinderen konden tekeningen maken, een stoomboot in elkaar zetten, een sinterklaaspop maken, kleurplaten inkleuren, een trekpop van zwarte piet maken. Ik ben tevreden over de organisatie. Gelukkig bleef Sinterklaas langer dan verwacht.

Andere studenten deden de begroting, de spelletjes, er was een schminkteam. Twee tweedejaars studenten leisure zaten in het ballonmodeleerteam. Ik ben trots op de eerste jaars die meededen. Het was hun eerste evenement en ze deden het supergoed, aldus een tevreden Davey. Ik vond de begeleiding van docenten Mirjam v/d Henst en Perry van Milt prima. Ze weten veel van het onderwerp en ik heb veel van ze geleerd.

Aan het Sinterklaasfeest heeft naast de groep studenten en docenten een club enthousiaste vrijwilligers deelgenomen, zoals dit al jaren gebeurt. Onder andere het hele team Veiligheid & Beveiliging (inclusief echtgenotes en kinderen!), het team Facilitaire Dienstverlening en een stel oud-medewerkers en zeker niet te vergeten het hart van de organisatie: Ghita Jansen en Arthur van Gils. Hartelijk dank!