Laura & stage in Engeland

Londen, wie kent die stad nou niet? Ik ben net terug van een stageperiode in Kingston, een stad naast Londen. Kingston is ook een leuke en drukke stad. Ik verbleef in Hampton, dat is een klein stadje naast Kingston. Het is daar heel rustig dat is best fijn naast al die drukke steden.

Laura & stage in Engeland

Ik liep stage in het informatie centrum van Kingston. Ik zat achter de balie en behandelde de vragen van klanten. Het was leuk werk, maar ik ging er natuurlijk heen om mijn Engelse taal te verbeteren. De plek waar ik zat was ideaal daarvoor want er kwamen veel mensen met vragen over Londen en omgeving. Ik hoorde en sprak alleen maar Engels, ook met verschillende accenten. Ik zat er van september tot en met november. Eind oktober begint in Londen de kersttijd al. Wij waren daarom ook bezig om in Kingston het evenement “The Christmas lights switch on’’ te organiseren. Dat was een heel leuke evaring om mee te maken.

Natuurlijk  bestond mijn stage niet uit werken alleen. Op mijn werk ontmoette ik mensen waarmee ik wel eens op stap ging. We gingen dan wat drinken na het werk of een dagje op stap in Londen. In mijn gastgezin zat een meisje uit Zwitserland waarmee ik het ook goed kon vinden. Het voordeel van alleen naar het buitenland gaan is dat je sneller veel mensen ontmoet. Met de trein zat ik in een half uur in Londen en ik ben er dan ook vaak heengegaan. Er is daar zo veel te zien en zeker rond de kersttijd.

Mijn gastgezin was ook super. Het gezin bestond uit een vrouw met haar veertienjarige zoon. Het Zwitsers meisje kwam daar ook voor drie maanden wonen. De vrouw was heel aardig. Ze betrok mij overal bij en ze praatte heel veel tegen me. Ze had ook veel interesse in alles wat ik deed.

Ik vond het heel leuk om te doen en mijn Engels is natuurlijk verbeterd. Ik heb veel geleerd en veel nieuwe mensen ontmoet. Ik ga zeker nog een keer terug naar Londen. Het was een mooie evaring om nooit te vergeten!

Op school ga ik nu weer aan de slag met mijn opdrachten en mijn werkzaamheden in de PR-commissie!

Laura Geluk
Student Secretariële beroepen, locatie Centrum
Benthemstraat 15

Laura & stage in Engeland
Laura & stage in Engeland
Laura & stage in Engeland