Kim de Jong en Fay Oost vertellen over hun eerste schooldagen bij Zadkine

Kim de Jong en Fay Oost volgen de mbo-opleiding Maatschappelijke zorg bij Zadkine in Spijkenisse. Zij vertellen over hun eerste schooldagen bij Zadkine. Wat is het verschil tussen het vmbo en het mbo? En hoe maak je kennis met je nieuwe klasgenoten?

Onze eerste schooldag was een kennismakingsdag. Wij deden verschillende spelletjes om elkaar te leren kennen. Een van de spelletjes werd gespeeld met een bolletje wol. Iedereen zit in een kring. Één iemand die houdt het begin van het bolletje wol vast. Diegene gooit de bal naar iemand anders toe en probeert de goede naam bij die persoon te noemen. Zo gaat dat verder door tot het bolletje wol op is. Als het bolletje wol op is krijg je in het midden van de kring een spinnenweb van wol. Degene die als laatste het bolletje wol heeft gehad, gaat in de volgorde waarin is gegooid terug. Van de laatste dus naar de eerste. Terwijl diegene door het spinnenweb naar degene die het bolletje wol heeft gegooid loopt, vertelt zij of hij wat over zichzelf totdat het bolletje wol weer opgerold is.

De tweede schooldag kregen wij een rondleiding door het Delta Psychiatrisch ziekenhuis. Wij kregen de werkruimtes te zien en wij kregen een rondleiding over het terrein. Wij vonden het zeer boeiend. Wij hadden graag meer willen zien, maar wij hadden het weer niet mee.

De dagen die erop volgden kregen wij gewoon les. Het was in het begin wennen, want je bent veel vrijer in het laten en doen op het mbo dan om de middelbare school. Je kan gewoon naar de wc gaan, kauwgom kauwen, drinken, soms mag je eten als je het vraagt. Het rare is alleen van het mbo dat er geen schoolbel is en dat je dus zelf op de tijd moet letten. Zadkine op de Eikenlaan is een kleine school. Je raakt hier gelukkig niet de weg kwijt. Het is een gezellige school, en wij hebben het enorm naar ons zin.

Kim de Jong en Fay Oost
Eerstejaars studentes Maatschappelijke zorg in Spijkenisse

Ga naar: Home - Welzijn & Sport