Joy Blekkingh (Leisure & hospitality) vertelt over de tweede ´Buiten speel je´

Joy Blekkingh is eerstejaars student bij de opleiding Leisure & hospitality van Zadkine te Rotterdam. Ze heeft een verslag geschreven over de projectmiddag ´Buiten speel je´ die klas L1A samen met wijkcentrum de Oriënt heeft georganiseerd. Het organiseren van een dergelijke projectmiddag doen de studenten in het kader van hun opleiding Leisure & hospitality.

Joy Blekkingh (Leisure & hospitality) vertelt over de tweede ´Buiten speel je´

Mijn naam is Joy Blekkingh en ik doe de opleiding Leisure & hospitality op Zadkine te Rotterdam. Ik zit in klas L1A. Woensdag 12 oktober 2011 hebben wij meegedaan aan het project “ Buiten speel je”. Het project stond in het teken van het thema ´superhelden´. We voerden ons project uit op een basisschool in de Alexanderpolder waar we al eerder een projectdag hadden georganiseerd. Alleen deze keer hebben we alles zelf georganiseerd zonder begeleiding!

Door het weer konden we ons project helaas niet op het schoolplein uitvoeren. Dus gingen we het in de gymzaal van de school doen. We hadden veel activiteiten georganiseerd zoals: schminken, kettingen maken, cake versieren, kegelroof en nog veel meer leuke dingen.
Ook waren we op het idee gekomen om een stempelkaart te maken. Zo kon elk kind aan de beurt komen bij een leuke activiteit.

Het was erg leuk om dit te doen, omdat het leuk is om te zien dat de kinderen het erg naar hun zin hebben gehad. De klas heeft met dit project geleerd om te improviseren. Dit is erg belangrijk in de recreatiebranche. Door de regen kon het project niet buiten uitgevoerd worden en moesten we dus snel omschakelen en de activiteiten binnen in de sportzaal opbouwen.

Gelukkig is alles ons gelukt en hebben wij het allemaal erg naar ons zin gehad! Ook ben ik trots op de klas, omdat we alles zelf helemaal georganiseerd hebben en het een geslaagde dag is geworden.