Jeffrey, student Bouwkunde

Vaak zie ik lelijke gebouwen en dan zeggen mijn gedachtes, kan ik daar niet iets aan veranderen? Ik wil graag mijn eigen stempel achterlaten in een stad. Dit is mijn motivatie voor de opleiding Bouwkunde.

Jeffrey, student Bouwkunde

In het eerste leerjaar van de opleiding Bouwkunde volgde ik lessen in gereedschappenleer, bouwfysica, architectuurgeschiedenis, bedrijfskunde en AutoCad. Naast beroepsspecifieke vakken kreeg ik ook Nederlands, Engels en rekenen.

Projecten lopen het hele jaar door en in het tweede leerjaar heb ik een villa ontworpen met SketchUp. Je gaat ook op stage. Zelf heb ik stage gelopen in de uitvoering. Ik ben daar begonnen op de werkplaats en hier maakte ik funderingen en bekistingen. Naderhand ben ik op het kantoor geplaatst en rekende ik bijvoorbeeld de hoeveelheid m3 beton uit voor een bekisting. Het was een leerzame stage en het gaf mij een goed beeld van het beroep.

Tijdens het derdejaar ben ik veel bezig met AutoCad. Ik werk nu aan een vernieuwbouwproject waarbij wij de huidige vorm van een gebouw behouden, maar het wordt wel volledig gestript en opnieuw bedacht. Je werkt in groepen van 2 á 3 personen. In de derde ga ik ook weer stagelopen en dit keer in de tekenrichting van bouwkunde. Ik ga misschien werken bij een renovatieproject waarbij panden een renovatie ondergaan. Ik mag dan meedenken aan de vorm van het gebouw.

Mijn absolute interessegebied binnen bouwkunde is het tekenen en ontwerpen van gebouwen. Na het mbo studeer ik graag verder aan hbo Bouwkunde.

Ik geef binnenkort ook voorlichting op middelbare scholen en beurzen. Zadkine traint mij, zodat ik op de juiste manier kan presenteren. Dit kan ik goed gebruiken in mijn carrière. Als middenkaderfunctionaris bouw presenteer je je bouwplannen namelijk aan anderen!

Bouw
Ga naar: Home - Techniek

Lees ook deze blogs