Jamie de Jong over zijn stage op Mallorca bij de opleiding Facilitair leidinggevende

Jamie de Jong (19), studeert Facilitair leidinggevende, liep stage bij hotelketen Iberostar op Mallorca.

Jamie de Jong over zijn stage op Mallorca bij de opleiding Facilitair leidinggevende

Jamie de Jong (19), studeert Facilitair leidinggevende, liep stage bij hotelketen Iberostar op Mallorca. “In mijn derde leerjaar liep ik zes maanden stage bij hotelketen Iberostar op Mallorca in Spanje. Ik maakte deel uit van het entertainmentteam, werkte in de miniclub en was onder andere verantwoordelijk voor de showkleding. Ik danste zelfs mee in diverse shows. Vanuit Zadkine werd ik begeleid door stagebegeleidster Esmeralde van Daalen. Wij hadden contact via mail en ze bracht mij tweemaal een bezoek. Erg prettig. Ze gaf me tips over de Spaanse do’s en dont’s en hulp als er kleine problemen waren. Tijdens mijn stage heb ik me kunnen focussen op mijn talen. Engels is voor mij geen probleem, maar Mallorca is een eiland waar veel Duitsers vakantie vieren. Zo heb ik ook mijn Duits kunnen bijspijkeren. Spaans sprak ik absoluut niet toen ik op stage ging, maar na mijn verblijf verbeterde dit door woordjes te leren van mijn collega’s en simpelweg een drankje te bestellen in een restaurant. Inmiddels ben ik een jaar terug en af en toe mis ik Mallorca en mijn collega’s best. Als alles goed gaat, behaal ik in juni mijn diploma en start ik in september met de opleiding Communicatie bij de Hogeschool Rotterdam. Werken op Mallorca was een geweldige ervaring. Wie weet ga ik ooit nog terug”.

Jamie de Jong over zijn stage op Mallorca bij de opleiding Facilitair leidinggevende