Interview met Lucy Schreutelkamp - studente opleiding Marketing & Communicatie

Interview met Lucy Schreutelkamp - studente opleiding Marketing & Communicatie

Welke opleiding volg je?
Ik volg de opleiding marketing en communicatie (mbo 4).

In welk jaar zit je?
Met ingang van 5 september ga ik beginnen in het 2e leerjaar.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat de opleiding marketing en communicatie erg veelzijdig is, en daarbij ook een hele goede ondergrond is voor als je verder wilt studeren aan het HBO.

Heb je getwijfeld tussen deze en een andere opleiding?
Ja, ik heb even kort getwijfeld tussen de opleiding Mediamanagement aan het Grafisch Lyceum en de opleiding marketing en communicatie op het Zadkine.

Wat gaf uiteindelijk de doorslag?
De uiteindelijke doorslag kwam toen ik de mogelijkheden voor later ging vergelijken en mijn persoonlijke interesses ging vergelijken qua de twee opleidingen. Ik kwam erachter dat de opleiding marketing en communicatie mij veel beter ligt, ook had ik zelf een veel fijner gevoel bij de Zadkine locatie dan de Locatie van het Grafisch Lyceum.

Heb je toen je een opleiding moest kiezen, hier met andere mensen over gepraat? Zo ja, met wie? En hoe hebben zij je geholpen?
Omdat ik het best moeilijk vond een juiste en passende vervolgopleiding te kiezen heb ik het hier met mijn ouders en decaan van mijn middelbare school over gehad, mijn decaan heeft mij toen een test op de computer laten maken. Via deze test werd berekend waar je goed in bent en waar jou sterke en zwakke punten liggen, deze werden uiteindelijk gekoppeld aan een van de vele MBO-opleidingsmogelijkheden.

Heb je tips voor jongeren die een opleiding moeten kiezen?
Het kiezen van een vervolgopleiding is een moeilijke en belangrijke keuze, het is het beste om het hier goed met vrienden, ouders en familie over te hebben. Ook is het belangrijk dat je de opendagen bezoekt en jezelf verder informeert via internet of folders, de verschillende mogelijkheden goed vergelijkt, zodat je uiteindelijk de opleiding overhoud die het meeste bij je past.

Hoe bevalt je opleiding?
De opleiding bevalt me erg goed en ik ben blij dat ik deze opleiding uiteindelijk heb gekozen.

Wat vind je leuk / minder leuk?
Leuk vind ik dat de opleiding erg veelzijdig is, de vakken zijn erg uitgebreid en zo verveel je je nooit, minder leuk vind ik dat je in bepaalde periodes erg lange schooldagen maakt.

Hoeveel huiswerk moet je maken?
Dit verschilt erg per vak, het verschilt ook of je in de les doorwerkt of niet. Ik denk dat we normale hoeveelheden huiswerk krijgen, al moet je voor het vak marketing tijdens de toetsweken best veel leren.

Wat vind je van je docenten?
Erg vriendelijk en de docenten leggen goed en duidelijk uit.

Wat vind je van de locatie?
De locatie vind ik heel fijn, de locatie is centraal gelegen en eenvoudig met de trein, metro of bus te bereiken.

Denk je dat de opleiding ook de komende jaren nog aan jou persoonlijke eisen zal blijven voldoen?
Ja, ik denk zelf van wel.

Als je de opleiding tot nu toe een cijfer zou moeten geven, van 1 (slecht), tot en met 10 (uitmuntend), welk cijfer zal het dan zijn?
Voor mij zal dat een 8 zijn.