Interactieve fashion show

De Dutch Sustainable Fashionweek draait alweer op volle toeren en natuurlijk doen wij er ook aan mee. Donderdag 11 oktober organiseerden we een Interactieve Fashionshow bij Old North Interiors in Rotterdam.

Interactieve fashion show

Alle 2e-jaarsstudenten van de opleiding Business & fashion van Zadkine Business College hebben een sustainable outfit gemaakt en daar enthousiast geshowd aan publiek. Bijvoorbeeld een jurk gemaakt van oude spijkerbroeken en een riem en tas die kort geleden nog plastic flessen waren.

Deze show is onderdeel van de Dutch Sustainable Fashion Week die van 5 tot 14 oktober 2018 loopt. De Fashion Week is een initiatief van Good Brandz, een bureau dat zich inzet voor duurzame kleding.

Student Nila
"Samen met een klasgenoot heb ik een jurk gemaakt. Dit was niet zomaar een jurk, maar een jurk van gebruikte oude spijkerbroeken. We wilden ook graag aandacht schenken aan de vervuiling die veel plaats vindt in de rivieren, dit hebben we dan ook verwerkt in onze jurk. Het proces van ontwerpen tot eindproduct was heel erg interessant."

Student Roy
"Als student heb ik samen met mijn groepje, bestaande uit nog 2 studenten een sustainable rok gemaakt. Als accessoire een riem en tas, gemaakt van plastic flessen. Ook hebben we een ketting gemaakt van oude sieraden die anders weggegooid zouden worden. Onze inspiratie kwam voort uit de hoeveelheid plastic die jaarlijks in de zee belandt en we wilden dit meer onder de aandacht brengen. Hoe meer je met het onderwerp bezig bent, hoe meer je gaat beseffen dat het een serieus probleem is. Door middel van deze fashion show probeerden we met zijn allen meer aandacht te vragen voor sustainability en de vervuiling van het water. Ik denk dat dit zeker gelukt is!"

Student Bente
"Er hing een goede sfeer, het publiek was enthousiast, er ontstonden interessante discussies over het koopgedrag van de consument. Wat we vooral erg leuk vonden is om de eindresultaten te zien waar iedereen de laatste paar weken zo hard aan heeft gewerkt. Kortom deze show was een succes en een leuke, leerzame ervaring."

Fotografie: ©Rhalda Jansen Fotografie

Interactieve fashion show
Interactieve fashion show
Interactieve fashion show
Met deze fashion show probeerden we met zijn allen meer aandacht te vragen voor sustainability en de vervuiling van het water.

Lees ook deze blogs